Zagorska juha
- Tagovi:
- Povrće
- Toplo
- Hrvatska kuhinja
Priprema:
- Na ulju propirjati nasjeckani luk, dodati šunku i slaninu i povrće i sve pirjati 10ak minuta.
- Preliti vrućom vodom i kuhati dok svi sastojci ne omekšaju.
- Ugustiti s brašnom razmućenim u malo hladne vode.
- Pred kraj kuhanja posuti peršinovim listom i kiselim vrhnjem po želji.
Težina pripreme:
Jednostavna
Vrijeme pripreme:
35 min
Sastojci recepta
Sastojci za 4 osobe
50 g | kuhane šunke narezane na kockice |
50 g | slanine narezane na kockice |
pola pakiranja | Šampinjona |
1 glavica | luka |
Pola pakiranja | Ledo mješavine povrća za juhu |
4 žlice | Ledo sataraša |
1 žlica | brašna |
1 dl | kiselog vrhnja |
peršinov list | |
4 žlice | ulja |
sol | |
papar |