toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Zapečena pileća prsa s mrvicama i parmezanom

Priprema:

  1. Za zapečenu piletinu s mrvicama i parmezanom 500 g pilećeg filea posolite i dobro premažite mješavinom 2 žlice ulja i 2 usitnjena režnja češnjaka. 
  2. Meso potom uvaljajte u smjesu od 100 g krušnih mrvica, 40 g ribanog parmezana, 3 žlice sjeckanih listića svježeg peršina i ¼ žličice papra.
  3. Oplemenjena pileća prsa potom stavite na lim za pečenje obložen masnim papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta. 
  4. Dok se meso peče pripremite prilog – predlažemo vam kuhano povrće ili povrće pripremljeno na pari kako biste dobili uravnotežen obrok. Ledo smrznuto povrće u ovom slučaju predstavlja odličan izbor jer je odmah spremno za kuhanje ili pripremu na pari bez prethodnog čišćenja.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

35 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
500 g pilećeg filea
2 žlice ulja
2 režnja češnjaka
100 g krušnih mrvica
40 g ribanog parmezana
3 žlice sjeckanih listića svježeg peršina
papar
Ledo.hr