toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Zapečene paprike punjene povrćem

Priprema:

  1. Na ulju propirjati sitno nasjeckani luk, zatim dodati komadiće tanko rezane slanine i kratko propirjati te ubaciti povrće.
  2. Nakon 10 minuta umiješati ajvar, začine po želji i dobro izmiješati i ostaviti sa strane.
  3. Paprike očistiti od sredine pa ih prerezati po pola i puniti smjesom. U vatrostalnu posudu uliti malo vode da pokrije dno slagati paprike.
  4. Između paprika po želji staviti jedan svježi krumpir narezan na kriške ili višak smjese za punjenje.
  5. Po vrhu paprika naribati sir i peći na 200 stupnjeva oko 45 minuta. 

Težina pripreme:

Teška

Vrijeme pripreme:

60 min

Sastojci recepta

za 4 osobe
8 paprika
450 g Ledo povrće za francusku salatu
120 g luk crveni
3 žlice ajvara
30 g slanina
100 g naribani sir (gouda)
4 žlice ulje
sol
papar
nasjeckani peršinov list
Ledo.hr