toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Dip od cvjetače

Priprema:

  1. Smrznutu cvjetaču kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi oko 6 minuta, odnosno, dok ne omekša. Kuhanu cvjetaču procijedite i ohladite.
  2. Narežite češnjak na kolutiće, pa ga 1 minutu pirjajte na maslinovom ulju zajedno s kimom. Cvjetaču usitnite vilicom, pa joj dodajte aromatizirano ulje s češnjakom te grčki jogurt, sok limuna, sol i papar.
  3. Dip dobro ispasirajte štapnim mikserom, a na kraju mu umiješajte sjeckane listiće peršina. Prije posluživanja ga dobro ohladite.

Prijedlog za serviranje:

Dip možete poslužiti s tortilla čipsom, tostiranim kruščićima ili prutićima svježeg povrća.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

15 min + hlađenje

Sastojci recepta

6 osoba
450 g Ledo Cvjetače
3 režnja češnjaka
1/2 žličice mljevenog kima
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice soka limuna
150 g grčkog tipa jogurta
2 žlice nasjeckanih listića peršina
sol i papar
Ledo.hr