toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Fusilli s brokulom i bademima

Priprema:

  1. Smrznutu brokulu kuhajte u kipućoj, blago slanoj vodi 8-10 minuta pa je procijedite.
  2. Bademe blanširajte 1 minutu u vreloj vodi, pa ih procijedite i ohladite pod mlazom hladne vode. Nakon blanširanja, s badema ćete lako skinuti kožicu.
  3. Oguljene bademe dobro usitnite s češnjakom i 200 mL vode u blenderu.
  4. Skuhajte tjesteninu "al dente", a prije procjeđivanja izdvojite šalicu vode od kuhanja.
  5. Na maslinovom ulju pirjajte pastu od badema oko 3 minute pa podlijte s 1/2 do 1 šalice vode od kuhanja tjestenine. Začinite soli i paprom, kuhajte daljnje 3 minute, a zatim sastojcima pridružite fusille i maslac.
  6. Tjesteninu termički obrađujte narednu 1 minutu te je sklonite s izvora topline i odmah umiješajte ribani tvrdi sir, sok polovice limuna, bosiljak i kuhanu brokulu.

Prijedlog za serviranje:

Ovo jelo možete poslužiti posipano sa sjeckanim tostiranim bademima.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

40 min

Sastojci recepta

4-5 osoba
450 g Ledo Brokule
150 g badema
3 režnja češnjaka
200 mL vode
500 g fusilli tjestenine
2 žlice djevičanskog maslinovog ulja
2 žlice maslaca
70 g ribanog tvrdog sira
2 žlice sjeckanih listića bosiljka
1/2 limuna
sol
papar
Ledo.hr