toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Hrskava salata s dimljenim lososom

Jeste li znali? Šveđani su poznati kao veliki gurmani koji stalno traže nova iskušenja za svoje okusne pupoljke. Tako se kod njih najviše jede delikatesno meso divljeg lososa, ribe koja tijekom života može prijeći i nekoliko tisuća kilometara. Lososi se liježu u slatkim vodama, nakon čega odlaze živjeti u najbliže more gdje žive većinu svog života kao odrasle ribe.

Priprema:

  1. Tijesto skuhajte u slanoj vodi, procijedite i ostavi te da se ohladi. Krastavac i sir narežite na kockice, rikolu i zelenu salatu operite i nakidajte na veličinu zalogaja. Dimljeni losos narežite na trakice.
  2. U zdjeli pomiješajte krastavac, sir i tijesto, za činite sa soli, paprom, maslinovim uljem, par kapi limunova soka i jogurtom. Dodajte zelenu salatu, rikolu i pažljivo promiješajte. U salatu umiješajte trakice dimljenog lososa i poslužite.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

20 min

Sastojci recepta

2 osobe
100g Ledo dimljeni losos (potrebno odmrznuti 20 min prije upotrebe)
150g tijesta (pužići, školjkice)
100g tvrdog sira
1 krastavac
100g rikole
1 glavica zelene salate
+ sol, papar, limunov sok, jogurt
+ Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje
Ledo.hr