toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Krepka juha s bakalarom

Priprema:

  1. Ogulite i narežite krumpire na manje komade. Očistite i nasjeckajte luk i češnjak.
  2. U loncu zagrijte maslinovo ulje i pirjajte luk dok ne omekša. Potom dodajte češnjak i brašno te nastavite s termičkom obradom 1-2 minute. Uz miješanje, u lonac polako dodajte mlijeko i temeljac, a sastojcima pridružite krumpir, nasjeckanu stabljiku celera i listove lovora. Nakon što tekućina zakipi, kuhajte 10 minuta.
  3. Juhu začinite soli i paprom pa dodajte smrznuti grašak, a nakon što opet zakipi, kuhajte 5 minuta.
  4. Nakon što se grašak napola skuhao, u lonac dodajte narezane filete odmrznutog bakalara i kuhajte narednih 5 minuta.
  5. Naposljetku, u juhu dodajte vrhnje za kuhanje te tremički obrađujte još nekoliko minuta, dok niste sigurni da su se povrće i riba u potpunosti skuhali.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

50 min

Sastojci recepta

4 osobe
450 g Ledo Graška
300 g Ledo Crnog Bakalara, odmrznutog
300 g krumpira
3 šalice povrtnog temeljca ili vode
2 šalice light mlijeka
1 glavica luka
150 g vrhnja za kuhanje
2 režnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice brašna
1 žlica sjeckane stabljike celera
2 lista lovora
sol i papar
Ledo.hr