toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Lisnati smotuljci sa sirom

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180°C.
  2. Na čistoj površini posipajte malo brašna i razvaljajte odleđeno lisnato tijesto u pravokutnik debljine oko 1 cm.
  3. Razmažite pesto po tijestu tako da ostavite prazno oko 2 cm od ruba.
  4. Zatim rasporedite naribani sir, bosiljak te začinite sa soli i paprom. 
  5. Zarolajte tijesto u valjak počevši sa jednom od dužih strana. Površinu na rubu tijesta koju ste ostavili bez nadjeva premažite razmućenim žumanjkom kako bi lakše zaliepili roladu.
  6. Zarolano tijesto hladite u hladnjaku 20-30 min.
  7. Kada tijesto izvadite narežite ga oštrim nožem na kriške od 1 cm koje ćete posložiti na pladanj za pečenje prekriven masnim papirom.
  8. Sve smotuljke premažite žumanjkom pomoću kista.
  9. Pecite u zagrijanoj pećnici 15-20 min ili do zlatno smeđe boje.
  10. Ohladite prije serviranja.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

40 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe:
1 kom Ledo lisnato tijesto
200 g naribanog čedar sira
1 žličica suhog bosiljka
1 žlica pesta
1 žumanjak
sol
papar
brašno
Ledo.hr