toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Meksički pirjani kukuruz

Donosimo vam prilagođeni recept za equites – poznato meksičko ulično jelo.

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju 1 minutu popržite usitnjeni češnjak i tucanu ljutu papriku.
  2. Dodajte smrznuti kukuruz i pirjajte dok ne poprimi zlaćanu boju.
  3. Kukuruz podlijte vodom pa dodajte korijandar i prstohvat soli. Pirjajte otklopljeno, povremeno miješajući, oko 5 minuta na malo jačoj vatri.
  4. Sklonite jelo s izvora topline i umiješajte feta sir.
  5. Poslužite u zdjelicama dok je još toplo, uz krišku limete.

Prijedlog za serviranje:

Tradicionalno, ovo jelo se poslužuje sa žlicom majoneze i posipano mljevenom čili papričicom.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

20 min

Sastojci recepta

Za 5 osoba:
450 g Ledo Kukuruza šećerca
2 žlice maslinovog ulja
1/2-1 žličice tucane ljute paprike
2 režnja češnjaka, sjeckana
300 mL vode
2 žlice sjeckanih listića korijandra
75 g feta sira, izmrvljenog
1 limeta
prstohvat soli
Ledo.hr