toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Minestrone juha s tjesteninom

Priprema:

  1. Nasjeckajte češnjak. Dno lonca prelijte maslinovim uljem, zagrijte, dodajte češnjak i kratko ga popržite. Na češnjak istresite smrznutu Minestrone mješavinu, kratko promiješajte.
  2. Dodajte koncentrat rajčice, ulijte pasiranu rajčicu i prelijte sve temeljcem ili vodom. Začinite timijanom i ubacite list lovora. Kuhajte 20-ak minuta, neka cijelo vrijeme juha lagano krčka. Povremeno podlijte temeljcem ili vodom ako je potrebno.
  3. Zatim ubacite tjesteninu, posolite i popaprite. Kuhajte još 10-ak minuta dok tjestenina ne bude skuhana. Pred kraj posolite i popaprite, odnosno balansirajte okus prema želji.
  4. Juhu poslužite u zdjelice, pospite svježim peršinom i naribanim parmezanom.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

35 minuta

Sastojci recepta

Za 4 osobe
450 g Ledo Minestrone
2 režnja češnjaka
70 g sitne tjestenine (npr. tubetti rigati)
1 žlica koncentrata rajčice
1 dl pasirane rajčice
1 l povrtnog temeljca ili vode
40 g ribanog parmezana
1 lovorov list
sušeni timijan
svježi peršin
maslinovo ulje
sol, papar
Ledo.hr