toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Namaz od mladog graha i pečenog povrća

Priprema:

  1. Grah skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite ga i ostavite da se ohladi. Sačuvajte nešto tekućine u kojoj se kuhao.Povrće očistite, narežite na četvrtine ili manje komade, posolite, pospite svježe mljevenim krupnim paprom, nakapajte maslinovim uljem i dodajte začinskog bilja po želji i ukusu.
  2. Zagrijte pećnicu na 200°C. Rasporedite povrće na lim za pečenje prekriven papirom pa pecite 20–ak minuta dok povrće ne omekša i blago se zapeče.
  3. Ostavite da se prohladi, pa premjestite u multipraktik ili sjeckalicu i potpuno ga usitnite.
  4. Dodajte i ocijeđen grah i po potrebi nešto sačuvane vode, samo toliko da dobijete glatku, mazivu smjesu.
  5. Po potrebi dodajte još malo ulja i dotjerajte okus solju i paprom

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

45 minuta

Sastojci recepta

4 osobe
250 g Ledo Mladog graha
1 manja žuta mrkva
1 manja narančasta mrkva
1-2 paprike (rog crvena ili žuta babura)
1 srednje veliki ljubičasti luk
1 ljuta papričica (po želji)
2 češnja češnjaka
malo soli
malo papra
malo maslinovog ulja
začinsko bilje
Ledo.hr