toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Namaz od skuše i hrena

Ovaj ukusan riblji namaz možete pripremiti od skuša pečenih upravo za tu priliku, ili se poslužite ostacima pečene ribe od ručka i pripremite ukusnu večeru. Izvan sezone, mladi luk u receptu zamijenite vlascem.

Priprema:

  1. Skuše odmrznite i očistite pa ih začinite soli i paprom te ispecite na tavi na 2 žlice maslinovog ulja. Pečene skuše očistite od kosti i kože te usitnite vilicom i prelijte sokom limuna.
  2. Žustro miješajući, ribu pomiješajte s grčkim jogurtom. U namaz dodajte i sitno sjeckani mladi luk, peršin te hren.
  3. Začinite soli i paprom prema ukusu, a po potrebi prilagodite i količinu drugih začina. Prije posluživanja neka namaz stoji 1-2 sata u hladnjaku kako bi se arome prožele i do kraja razvile.

Prijedlog za serviranje:

Poslužite, primjerice, uz tostirani kruh ili krekere te svježe povrće, poput rotkvica, rajčica, paprika ili krastavaca.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

20 min + hlađenje

Sastojci recepta

Za 6 osoba
300 g Ledo cijelih skuša
200 g grčkog jogurta
1 mladi luk
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice soka limuna
2 žličice sitno naribanog hrena
2 žlice usitnjenih listića peršina
sol i papar
Ledo.hr