toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Panzanella od lososa sa zelenim mahunama

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Pladanj za pečenje obložite masnim papirom.
  3. Losos začinite sa pola količibe soli i papra te pošpricajte samalo ulja.
  4. Pecite losos u zagrijanoj pećnici oko 20 min te pustite da da se malo ohladi.
  5. U loncu ključale vode kuhajte mahune 7-8 min pa procijedite.
  6. Pomiješajte maslinovo ulje, ocat, preostalu sol i papar u većoj zdjeli.
  7. Zatim dodajte mahune, rajčice, luk, kockice kruha i bosiljak te sve nježno promiješajtte.
  8. Raskomadajte losos te dodajte u salatu i ponovno promiješajte.
  9. Pustite da odstoji 10 min prije serviranja.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

4 osobe
450 g Ledo fileta lososa
200 g Ledo zelenih mahuna
po ukusu biljnog ulja
1/2 žličice soli
1/4 žličice crnog papra
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica + 1 žličica crvenog vinskog octa
2 šalice cherry rajčice, prepoloviti
1 šalica tanko narezanog crvenog luka
3 kriške kruha, narezati na kockice
1/2 šalice svježeg bosiljka, ugrubo usitniti
Ledo.hr