toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Pašteta od bakalara (na bijelo)

Priprema:

  1. Odmrznite pakiranje Ledo Crnog bakalara. Odmrznutu ribu kuhajte 10-15 minuta u vodi u koju ste dodali sol, papar u zrnu i lovorov list.
  2. Skuhanu ribu pustite da se ohladi pa je zatim natrgajte rukama, sačuvajte 1-2 dl vode u kojoj se kuhala.
  3. Sitno nasjeckajte češnjak i kratko ga pržite u tavi na maslinovu ulju. Čim zamiriši, dodajte ribu pa je podlijte vodom koju ste sačuvali i bijelim vinom. Kuhajte 5 minuta.
  4. U blender ili sjeckalicu dodajte ribu, posolite i popaprite, zalijte dijelom maslinova ulja i miksajte. Povremeno dolijte još malo maslinova ulja (možete koristiti i malo vode od kuhanja) i miksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu, ali ipak pustite da bude malo grublje strukture.
  5.  5 Stavite u hladnjak u dobro zatvorenoj posudi na 1-2 sata da se smjesa stisne, a može i preko noći. Poslužite na prepečenom kruhu, pokapano maslinovim uljem i posuto nasjeckanim svježim peršinom.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

40 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
600 g Ledo Crni bakalar
6 režnjeva češnjaka
2 dl bijelog vina
1 dl maslinova ulja
1 lovorov list
Svježi peršin
Sol, papar
Ledo.hr