toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Pašteta od oslića

Priprema:

  1. Odmrznite filete oslića pa ih skuhajte u posoljenoj vodi, 10-15 minuta. Pustite da se riba malo ohladi pa je natrgajte rukama.
  2.  Dok se riba kuha, češnjak narežite na ploškice pa ga blanširajte u mlijeku kako biste mu ublažili okus.
  3.  U blender dodajte ribu, krem sir, slane inćune, svježe iscijeđeni sok limuna, češnjak i začine. Ako vam je dostupan, koristite svježi kopar, a ako nije, zamijenite ga sušenim. Prelijte maslinovim uljem i miksajte.
  4.  Povremeno dolijte još malo maslinova ulja i miksajte dok ne postignete potpuno glatku smjesu. Spremite na 1-2 sata u hladnjak u dobro zatvorenoj posudi kako bi se pašteta stisnula.
  5.  Poslužite na prepečenom kruhu, krekerima ili uz grissine.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
500 g Ledo fileta oslića
5 slanih inćuna
100 g krem sira
1-2 žlice soka limuna
2-3 režnja češnjaka
1 dl mlijeka
Maslinovo ulje
Sušeni ili svježi kopar
Sol
Papar
Ledo.hr