toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Pogačice s graškom, mrkvom i bobom

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. U vrelu vodu u loncu uspite bob i mješavinu graška i mrkve. Kuhajte 8 minuta pa u zdjeli pomiješajte ocijeđeno povrće s malo maslinova ulja, bosiljka i soli i papra.
  2. Dok se povrće kuha, na pobrašnjenoj površini razvaljajte lisnato tijesto. Uz pomoć kalupa ili tanjurića, izrežite pogačice (promjera oko 12 cm). Izrezano tijesto preselite na papir za pečenje kojim ste obložili lim za pečenje.
  3. Razmutite jaje i kistom premažite tijesto. Svaku pogačicu pospite naribanim parmezanom, a zatim na sredinu stavite mješavinu povrća. Neka vam mješavina povrća bude udaljena od ruba tijesta oko 2 cm.
  4. Pecite u pećnici 15-20 minuta. Poslužite toplo, a gotove pogačice možete i dodatno posuti parmezanom.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

25 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
500 g Ledo Lisnato tijesto
150 g Ledo Bob
150 g Ledo mješavina Grašak-mrkva
1 jaje
150 g parmezana
sušeni bosiljak
maslinovo ulje
sol
papar
Ledo.hr