Priprema:
- U lonac stavite vodu za kuhanje povrća, posolite je i čekajte da zavrije. U kipuću vodu zatim najprije dodajte 225 g (pola pakiranja) Ledo Brokule, a nakon 4 minute kuhanja – 225 g (pola pakiranja) Ledo Cvjetače. Nakon što dodate cvjetaču, kuhajte daljnjih 4-6 minuta pa procijedite povrće.
- Orahe, uz često miješanje, nekoliko minuta tostirajte na suhoj tavi dok ne poprime malo tamniju boju, pa ih nasjeckajte.
- Malo ohlađeno kuhano povrće usitnite vilicom pa mu dodajte nasjeckani luk, umućena jaja, brašno, nasjeckane tostirane orahe i usitnjeni vlasac. Začinite soli i paprom prema ukusu (bit će vam potrebno oko ½ žličice soli).
- Smjesu pecite na nekoliko žlica ulja u tavi dobro zagrijanoj na umjerenoj vatri poput malih palačinki. Jedna puna žlica smjese bit će vam dovoljna za otprilike jedan popečak, kojeg trebate peći oko 2 minute sa svake strane.
Prijedlog za serviranje:
Poslužite uz grčki tip jogurta i salatu od svježeg sezonskog povrća.
Težina pripreme:
Jednostavna
Vrijeme pripreme:
35 min
Sastojci recepta
6-8 osoba
225 g | Ledo Cvjetače |
225 g | Ledo Brokule |
1 glavica | luka (ili 2 mlada luka) |
2 | jaja |
60 g | brašna |
60 g | oraha |
2 žlice | usitnjenog vlasca |
sol i papar | |
ulje za prženje |