toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Popečci od cvjetače i brokule s orasima

Priprema:

  1. U lonac stavite vodu za kuhanje povrća, posolite je i čekajte da zavrije. U kipuću vodu zatim najprije dodajte 225 g (pola pakiranja) Ledo Brokule, a nakon 4 minute kuhanja – 225 g (pola pakiranja) Ledo Cvjetače. Nakon što dodate cvjetaču, kuhajte daljnjih 4-6 minuta pa procijedite povrće.
  2. Orahe, uz često miješanje, nekoliko minuta tostirajte na suhoj tavi dok ne poprime malo tamniju boju, pa ih nasjeckajte.
  3. Malo ohlađeno kuhano povrće usitnite vilicom pa mu dodajte nasjeckani luk, umućena jaja, brašno, nasjeckane tostirane orahe i usitnjeni vlasac. Začinite soli i paprom prema ukusu (bit će vam potrebno oko ½ žličice soli).
  4. Smjesu pecite na nekoliko žlica ulja u tavi dobro zagrijanoj na umjerenoj vatri poput malih palačinki. Jedna puna žlica smjese bit će vam dovoljna za otprilike jedan popečak, kojeg trebate peći oko 2 minute sa svake strane.

Prijedlog za serviranje:

Poslužite uz grčki tip jogurta i salatu od svježeg sezonskog povrća.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

35 min

Sastojci recepta

6-8 osoba
225 g Ledo Cvjetače
225 g Ledo Brokule
1 glavica luka (ili 2 mlada luka)
2 jaja
60 g brašna
60 g oraha
2 žlice usitnjenog vlasca
sol i papar
ulje za prženje
Ledo.hr