toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Portugalska salata

Jeste li znali? Baza svih jela portugalske kuhinje je maslinovo ulje. S njim najradije vole pripremati ribu i plodove mora, pa nije ni čudo da su Portugalci u samom vrhu europskog prosjeka konzumacije ribe po glavi stanovnika.

Priprema:

  1. Ledo kukuruz kuhajte 4-6 minuta, ocijedite od vode. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju i isperite hladnom vodom, dobro ju procijedite.
  2. Rajčicu i papriku narežite na kockice, a tunu ocijedite od ulja (sačuvajte ulje).
  3. Ledo mediteransku mješavinu propirjajte na maslinovom ulju (koristite ulje od tune) 6-8 minuta. Pustite da se ohladi.
  4. U zdjeli pomiješajte sve sastojke s kiselim vrhnjem, začinite sa soli, paprom i limunovim sokom. Salatu promiješajte i pustite da se dobro ohladi.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

20 min

Sastojci recepta

4 osobe
400g Ledo mediteranske mješavine
150g Ledo kukuruza šećerca
300g tjestenine (fusilli, školjice, pužići)
4 rajčice
1 svježa paprika
malo Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje
+ sol, papar, kiselo vrhnje, sok od 1/2 limuna
1 tuna u maslinovom ulju
Ledo.hr