toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Ragu juha s kolutićima lignji

Priprema:

  1. Stabljike peršina odvojite od lišća te ih zasebno nasjeckajte. Usitnite i luk i češnjak.
  2. Na maslinovom ulju pirjajte luk, češnjak i stabljike peršina dok ne omekšaju.
  3. Dodajte mljevenu slatku i ljutu papriku te masline pa nastavite s pirjanjem još 1-2 minute.
  4. Podlijte vinom i, nakon što isprari većina alkohola, dodajte sjeckanu rajčicu i temeljac ili vodu te začinite soli i paprom prema ukusu. Kuhajte na laganoj vatri 15 minuta.
  5. U umak umiješajte odmrznute lignje i kuhajte oko 5 minuta. Pazite da se lignje ne prekuhaju kako bi ostale mekane.
  6. Poslužite posipano sjeckanim listićima peršina, idealno, uz tostirani kruh.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

35 min

Sastojci recepta

Za 3 osobe:
400 g Ledo Kolutića i krakova lignje, odmrznutih
2 žlice maslinovog ulja
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
1/2 stručka lišća peršina
40 g zelenih maslina
1/2 žličice mljevene slatke paprike
1/4 žličice mljevene ljute paprike
100 mL suhog bijelog vina
600 g sjeckane konzervirane rajčice
100 mL ribljeg temeljca ili vode
sol
papar
Ledo.hr