toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Retro recept: Aromatični valjušci u crvenom

Za ljubitelje mediteranske kuhinje ovo će jelo biti pravi doživljaj.

Priprema:

  1. Skuhajte valjuške u slanoj vodi pa ih ocijedite i stavite na ugrijan tanjur za posluživanje.
  2. Obložite ih komadićima maslaca i prelijte umakom koji ste prethodno pripremili.

Priprema umaka:

  1. Na ugrijanu ulju popržite sitno kosanu slaninu, dodajte izrezanu rajčicu i polako pirjajte dok se rajčica potpuno ne raskuha.
  2. Po želji možete u umak umiješati malo razmućenog brašna i sve zajedno još prokuhati.
  3. Na kraju umiješajte nasitno izrezan bosiljak.
  4. Poslužite kao fino predjelo ili mali obrok uz ribani parmezan

Prijedlog za serviranje:

Ako nemate svježeg bosiljka, možete ga zamijeniti sa suhim.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

Za 2 osobe
800 g Ledo valjušaka
0,5 dl maslinovog ulja
30 grama suhe slanine
200 grama oguljene rajčice
1 svežanj bosiljka
sol
ribani parmezan
Ledo.hr