Retro recept: Valjušci na mađarski
- Tagovi:
- Toplo
- Tijesto
- Retro recepti Ledo tijesta
Ovaj specijalitet mađarske kuhinje, koji se sastoji od kombmacije valjušaka, suhe slanine i svježeg sira, punovrijedan je samostalni obrok.
Priprema:
- Valjuške kuhajte u vreloj slanoj vodi.
- Kuhane ocijedite i stavite u namašćenu vatrostalnu posudu.
- Na ulju propržite na kockice izrezanu slaninu, umiješajte crvenu papriku i pospite po valjušcima.
- Svježi sir propasirajte, zatim isto pospite po valjušcima i prelijte kiselim vrhnjem koje ste malo posolili.
- Zapecite na 200°C oko 15 minuta.
- Poslužite toplo uz zelenu salatu.
Prijedlog za serviranje:
Za ljubitelje pikantnih jela možete upotrijebiti ljutu crvenu papriku.
Težina pripreme:
Srednja
Vrijeme pripreme:
35 min
Sastojci recepta
Za 2 osobe
600 g | LEDO valjušaka |
2 žlice | ulja |
80 g | suhe slanine |
250 g | svježeg sira |
2 dl | kiselog vrhnja |
crvena paprika | |
sol |