toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Retro recept: Valjušci na mađarski

Ovaj specijalitet mađarske kuhinje, koji se sastoji od kombmacije valjušaka, suhe slanine i svježeg sira, punovrijedan je samostalni obrok.

Priprema:

  1. Valjuške kuhajte u vreloj slanoj vodi.
  2. Kuhane ocijedite i stavite u namašćenu vatrostalnu posudu.
  3. Na ulju propržite na kockice izrezanu slaninu, umiješajte crvenu papriku i pospite po valjušcima.
  4. Svježi sir propasirajte, zatim isto pospite po valjušcima i prelijte kiselim vrhnjem koje ste malo posolili.
  5. Zapecite na 200°C oko 15 minuta.
  6. Poslužite toplo uz zelenu salatu.

Prijedlog za serviranje:

Za ljubitelje pikantnih jela možete upotrijebiti ljutu crvenu papriku.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

35 min

Sastojci recepta

Za 2 osobe
600 g LEDO valjušaka
2 žlice ulja
80 g suhe slanine
250 g svježeg sira
2 dl kiselog vrhnja
crvena paprika
sol
Ledo.hr