toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Ruska salata sa tjesteninom

Jeste li znali? Salata koju danas poznajemo pod nazivom „francuska salata" inačica je ruske salate koju je još u 19. stoljeću osmislio kuhar Olivier u renomiranom restoranu u Moskvi. Ruska salata ili "Salata Olivier" je originalno sadržavala teleći jezik, kavijar, komadiće jastoga i kapare.

Priprema:

Postanite Ledo fan na Facebooku ako već niste!

  1. Ledo miješano povrće za francusku salatu i kukuruz šećerac kuhajte u posoljenoj vodi 8-10 minuta te ocjedite. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, ocjedite i isperite vodom.
  2. U zdjeli pomiješajte narezanu šunku, kisele krastavce, sir i jaja sa kiselim vrhnjem, majonezom i senfom. Dodajte ohlađeno i dobro ocijeđeno povrće i tjesteninu. Posolite, popaprite i začinite maslinovim uljem i limunovim sokom po ukusu. Dobro promiješajte i ostavite salatu u hladnjaku barem 30 minuta prije posluživanja.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

20 min

Sastojci recepta

4 osobe
450g Ledo mješanog povrća za francusku salatu
150g Ledo kukuruza šećerca
200g šunke u vlastitom soku narezane na kockice
300g tjestenine
200g Zvijezda kiselih krastavaca; narezanih na kockice
150g polutvrdog sira (gauda, trapist)
2 tvrdo kuhana jaja
malo Zvijezda ekstra djevičanskog maslinovog ulja
malo soli
malo papra
1 kiselo vrhnje
2 žlice majoneze
1 žlica senfa
Ledo.hr