ISPRAVAK Poziv i uputa vjerovnicima za prijavu tražbina Pročitaj više
toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Ruska salata sa tjesteninom

Jeste li znali? Salata koju danas poznajemo pod nazivom „francuska salata" inačica je ruske salate koju je još u 19. stoljeću osmislio kuhar Olivier u renomiranom restoranu u Moskvi. Ruska salata ili "Salata Olivier" je originalno sadržavala teleći jezik, kavijar, komadiće jastoga i kapare.

Priprema:

Postanite Ledo fan na Facebooku ako već niste!

  1. Ledo miješano povrće za francusku salatu i kukuruz šećerac kuhajte u posoljenoj vodi 8-10 minuta te ocjedite. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, ocjedite i isperite vodom.
  2. U zdjeli pomiješajte narezanu šunku, kisele krastavce, sir i jaja sa kiselim vrhnjem, majonezom i senfom. Dodajte ohlađeno i dobro ocijeđeno povrće i tjesteninu. Posolite, popaprite i začinite maslinovim uljem i limunovim sokom po ukusu. Dobro promiješajte i ostavite salatu u hladnjaku barem 30 minuta prije posluživanja.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

20 min

Sastojci recepta

4 osobe
450g Ledo mješanog povrća za francusku salatu
150g Ledo kukuruza šećerca
200g šunke u vlastitom soku narezane na kockice
300g tjestenine
200g Zvijezda kiselih krastavaca; narezanih na kockice
150g polutvrdog sira (gauda, trapist)
2 tvrdo kuhana jaja
malo Zvijezda ekstra djevičanskog maslinovog ulja
malo soli
malo papra
1 kiselo vrhnje
2 žlice majoneze
1 žlica senfa
Ledo.hr