Tikvice punjene mesom i rižom

  • 45 min + odmrzavanje
  • Srednje
  • 4 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Ledo usitnjeno pileće meso odmrznite. Smeđu rižu namočite u vodi.Tikvice prerežite na tri dijela i izdubite. Dvije rajčice narežite na kockice, a ostatak na kriške.
    2. Na maslinovom ulju pržite luk, dodajte nasjeckani češnjak i kratko ga popržite.
    3. Dodajte usitnjeno pileće meso, rajčicu narezanu na kockice, posolite, popaprite dodajte chilli papričicu po ukusu i pirjajte 15 min.
    4. Rižu kuhajte u posoljenoj vodi 25 min, ocijedite i dodajte mesu.
    5. Masline, inćune i meso tikvica sitno nasjeckajte pa pomiješajte sa mesom i rižom.
    6. Pripremljenom smjesom punite tikvice pa ih kuhajte na pari 15 min.
    7. Gotove tikvice posipajte sa nekoliko kapi maslinovog ulja, sitno nasjekanim peršinovim listom i svježe mljevenim paprom. Poslužite uz salatu od rajčice.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!