toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Tikvice punjene mesom i rižom

Priprema:

  1. Ledo usitnjeno pileće meso odmrznite. Smeđu rižu namočite u vodi.Tikvice prerežite na tri dijela i izdubite. Dvije rajčice narežite na kockice, a ostatak na kriške.
  2. Na maslinovom ulju pržite luk, dodajte nasjeckani češnjak i kratko ga popržite.
  3. Dodajte usitnjeno pileće meso, rajčicu narezanu na kockice, posolite, popaprite dodajte chilli papričicu po ukusu i pirjajte 15 min.
  4. Rižu kuhajte u posoljenoj vodi 25 min, ocijedite i dodajte mesu.
  5. Masline, inćune i meso tikvica sitno nasjeckajte pa pomiješajte sa mesom i rižom.
  6. Pripremljenom smjesom punite tikvice pa ih kuhajte na pari 15 min.
  7. Gotove tikvice posipajte sa nekoliko kapi maslinovog ulja, sitno nasjekanim peršinovim listom i svježe mljevenim paprom. Poslužite uz salatu od rajčice.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

45 min+ odmrzavanje

Sastojci recepta

4 osobe
500g Ledo usitnjenog pilećeg mesa
100g Ledo luk kockice
1 režanj češnjaka
4 tikvice
1/2 šalica smeđe riže
vezica svježeg peršinovog lista
10 crnih maslina bez koštice
2 fileta mariniranih inćuna
6 rajčica
po želji sol, papar
1 chilli papričica
maslinovo ulje
Ledo.hr