toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Zelene mahune s bademima i češnjakom

Priprema:

  1. Kuhajte smrznute mahune u blago posoljenoj kipućoj vodi oko 10 minuta. Procijedite ih, stavite u posudu za posluživanje i začinite soli i paprom prema ukusu.
  2. Bademe blanširajte 1-2 minute u kipućoj vodi, odstranite im opnu pa ih narežite na listiće ili duguljaste komadiće. Češnjak očistite i narežite ga kao i bademe.
  3. Na umjerenoj vatri na maslinovom ulju popržite bademe i češnjak oko 1 minutu, dok ne poprime zlaćanu boju. Zajedno s uljem, dodajte ih mahunama i dobro promiješajte.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

25 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
450 g Ledo Mahune zelene
50 g badema
2 češnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
sol i papar
Ledo.hr