toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

VIDEO: Kako pripremiti sataraš zapečen u pećnici (Kontinentalna kuhinja)

VIDEO: Kako pripremiti sataraš zapečen u pećnici (Kontinentalna kuhinja)

VIDEO: Kako pripremiti sataraš zapečen u pećnici (Kontinentalna kuhinja)

Sataraš je jednostavno starinsko jelo. Obilježilo je ljetne dane većine ljudi, osobito onih iz kontinentalne Hrvatske, odakle i potječe – iz Baranje. Taj savršen spoj rajčice i paprike te često i luka poslužuje se na razne načine - od predjela do priloga ili umaka uz tjesteninu i rižu. 

Nerijetko se satarašu dodaju tikvice i patlidžani, a sama priprema ovog jela ne prati strogi recept. Povrće je potrebno nasjeckati i kuhati dok tekućina ne ispari, ali pritom paziti da se ne prekuha i postane kašasto.

Sataraš prija dok je topao no podjednako je dobar i hladan - kad se svi okusi lijepo prožmu. Nema ljepše nego krišom umočiti malo kukuruznog kruha u lonac sa satarašom i uživati u kiselkasto-slatkom okusu rajčice, paprike i luka.

Lako bi vas mogla iznenaditi neobična kombinacija sataraša i svježeg sira, k tome još zapečena u pećnici, ali pozivam vas da je isprobate - nećete se razočarati.

Zapečeni sataraš možete pripremiti u velikom pekaču pa ga rezati ili se odlučiti za individualne porcije u simpatičnim malim keramičkim ili glinenim posudicama.

Pogledajte video i inspirirajte se pripremom sataraša u pećnici. Dobar tek!  

OVDJE pogledajte svih 10 recepata kontinentalne kuhinje!

Ledo.hr