Juneći vinski gulaš

  • 150 min
  • Jednostavno
  • za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Juneće meso narezati na manje komade, posoliti i popapriti pa popeći na maslinovom ulju na jačoj vatri.
    2. Nakon što poprimi smeđu boju sa svih strana, izvaditi ga iz posude, a na preostalom ulju popržiti slaninu koju je prethodno usitnjena. Kada se slanina poprži, i nju izvaditi iz posude pa na preostaloj masnoći prijajti nasjeckani luk dok ne omekša. Luku potom pridružiti usitnjeni češnjak i brašno te pirjajti još minutu.
    3. U posudu s lukom i češnjakom vratiti meso i slaninu i zaliti ih povrtnim temeljcem. Dodati onoliko temeljca koliko je potrebno da prekrije meso, sve dobro promiješati, dodati timijan, lovor i malo papra te kuhati poklopljeno na vrlo laganoj vatri 2 sata, uz povremeno miješanje.
    4. Nakon 2 sata, gulašu dodati mješavinu smrznutog povrća, vino, šećer i mljevenu papriku te posoliti prema ukusu. Kuhati dok povrće ne omekša.

Nezačinjene mješavine povrća

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!