Dip od cvjetače

  • 15 min + hlađenje
  • Jednostavno
  • 6 osoba
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Dip možete poslužiti s tortilla čipsom, tostiranim kruščićima ili prutićima svježeg povrća.

Priprema:
    1. Smrznutu cvjetaču kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi oko 6 minuta, odnosno, dok ne omekša. Kuhanu cvjetaču procijedite i ohladite.
    2. Narežite češnjak na kolutiće, pa ga 1 minutu pirjajte na maslinovom ulju zajedno s kimom. Cvjetaču usitnite vilicom, pa joj dodajte aromatizirano ulje s češnjakom te grčki jogurt, sok limuna, sol i papar.
    3. Dip dobro ispasirajte štapnim mikserom, a na kraju mu umiješajte sjeckane listiće peršina. Prije posluživanja ga dobro ohladite.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!