toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Ledo blog

RIBA: Recepti, vodiči i video savjeti za pripremu ribe

RIBA: Recepti, vodiči i video savjeti za pripremu ribe

Bijela ili plava, riba je ne samo ukusna, nego i naš vjerni saveznik dobrog zdravlja. Za vas smo pripremili veliki vodič kroz najbolje Ledo recepte, vodiče i video savjete za pripremu i uživanje u ribi. 

Što sve možeš napraviti uz Ledo tijesta? Možeš… sve!

Što sve možeš napraviti uz Ledo tijesta? Možeš… sve!

Da biste otkrili najveće kulinarske tajne, ponekad morate otvoriti – škrinju. Zavirite u LEDO škrinju i odaberite Ledo smrznuta tijesta s kojima možete napraviti što god vam srce poželi. 

Ledo smrznute pizze: 10 minuta i spremni ste za uživanje!

Ledo smrznute pizze: 10 minuta i spremni ste za uživanje!

Pronađite brojne okuse i formate Ledo smrznutih pizza u svakom dućanu. Za pripremu ukusnih Ledo pizza trebat će vam samo desetak minuta.

VIDEO: Kako ispeći jaje na oko

VIDEO: Kako ispeći jaje na oko

Zagriješ tavu, staviš malo ulja ili masti, razbiješ jaje, posoliš i evo ga - jaje na oko! Kome treba recept za to! Ili je možda riječ o kolaču s breskvama? Kliknite i saznajte!

INFOGRAFIKA: Najvažnijih 7 benefita smrznute ribe

INFOGRAFIKA: Najvažnijih 7 benefita smrznute ribe

Znate li da se svježa riba smrzava u najkraćem mogućem roku, često već i na brodu? Tako se čuva maksimalna hranjiva vrijednost ribe, a što je najbolje - takva je dostupna tijekom cijele godine. Lako se priprema i ne treba je čistiti. 

VIDEO: Kako napraviti slane muffin košarice

VIDEO: Kako napraviti slane muffin košarice

Ako na spomen muffina odmah pomišljate na nešto slatko i desert, onda je vrijeme da istražite sve okuse, nadjeve i ostale mogućnosti koje vam nudi ova obožavana forma.

VIDEO: Kako napraviti pitu od malina i lisnatog tijesta

VIDEO: Kako napraviti pitu od malina i lisnatog tijesta

Jednostavna i brza za pripremu, osvježavajuća i slasna, a istovremeno prekrasnog izgleda. Nestaje dok kažeš "malina"! Trebamo li vas još nagovarati da se okušate u izradi ove pite? Pogledajte video i naučite kako.

Top 5 brzih laganih večera

Top 5 brzih laganih večera

Večere su nerijetko jedini obrok koji okuplja obitelj za stolom tijekom užurbanih radnih dana, a budući da predstavljaju posljednji dnevni obrok, trebale bi biti hranjive, ali ne jako kalorične. 

VIDEO: Kako skuhati crveni bodečnjak s blitvom i krumpirom

VIDEO: Kako skuhati crveni bodečnjak s blitvom i krumpirom

Kuhana riba ili riba na lešo savršen je primjer laganog obroka, primjerenog za bilo koje doba godine. Malo kalorija, puno užitka, baš kao i većina jela mediteranske kuhinje. Koju ribu odabrati i kako je skuhati, pogledajte u našem videu.

Kako napraviti domaće lizalice od borovnica

Kako napraviti domaće lizalice od borovnica

Jeste li dovoljno hrabri okušati se u pripremi domaćih lizalica? 

Mladi grah: Superhrana koju (ipak) možete jesti cijelu godinu

Mladi grah: Superhrana koju (ipak) možete jesti cijelu godinu

Ako vam je "grah dobro pao", odnosno ako ste imali sreće, ovog ljeta ste se opskrbili ovom mladom mahunarkom i njome napunili svoj zamrzivač. U slučaju da niste, ne brinite - smrznuti mladi grah je novi Ledo proizvod u kojem možete uživati tijekom cijele godine.

Quattro Dream: Okusi od kojih su sazdani slatki snovi

Quattro Dream: Okusi od kojih su sazdani slatki snovi

Kad poželi nešto slatko, svaka druga osoba u Hrvatskoj odabrat će kremasti, smrznuti desert – sladoled. Bez obzira na godišnja doba. Kažu da se o ukusima ne raspravlja, ali to se ne može reći i za okuse. Znate li koji su omiljeni okusi sladoleda u Hrvata?  

Top 3 proteinska doručka za šampione

Top 3 proteinska doručka za šampione

Sposobnost doručka da nas dugo drži sitima i smanji potrebu za hranom u ostatku dana čini ga najvažnijim obrokom u danu. Preporuča se da doručak svakako uz ugljikohidrate uključuje i proteine. U nastavku pročitajte prijedloge doručka za više proteina, sitosti i energije

VIDEO: Kako pripremiti gambere na tri brza načina

VIDEO: Kako pripremiti gambere na tri brza načina

Gamberi su neizostavan sastojak menija svakog istinskog ljubitelja mediteranske kuhinje. Zbog svog nježnog okusa i jednostavne pripreme, lako se sljubljuju s raznim namirnicama. U ovom videu vam predlažemo tri brza jela s gamberima.

VIDEO: Pojedi sladoled, ukrasi srce-torbicu

VIDEO: Pojedi sladoled, ukrasi srce-torbicu

Naš novi sladoled jedinstvena je kombinacija omiljenog sladoleda od čokolade i vanilije te originalne ambalaže u obliku srca. Torbica dolazi u četiri boje, a kako svakoj dati svoj osobni pečat, pogledajte u videu.

VIDEO: Napravite ružice od jabuka i lisnatog tijesta

VIDEO: Napravite ružice od jabuka i lisnatog tijesta

Ako ste ljubitelj pita i ostalih slastica od jabuka, ovaj desert će vas osvojiti svojim izgledom i okusom. Ružice od jabuka su desert koji se izuzetno lako priprema, sastojci i su svima poznati i dostupni, a rezultat su male pite prekrasnog izgleda.

VIDEO: Pripremite mediteransku salatu s lignjama (Mediteranska kuhinja)

VIDEO: Pripremite mediteransku salatu s lignjama (Mediteranska kuhinja)

Fina salata od kuhanih lignji i mediteranske mješavine povrća idealna je za vruće ljetne dane. 

Doživite Ledo mješavine povrća kroz osam nacionalnih kuhinja i osvojite super nagrade u instagram natječaju!

Doživite Ledo mješavine povrća kroz osam nacionalnih kuhinja i osvojite super nagrade u instagram natječaju!

Fotografirajte svoje jelo s mješavinom povrća i označite ga uz  #stopsjeckanju na Instagramu. Na dnevnoj i tjednoj bazi dijelimo vrijedne nagrade!

Povrtne salate – maštovite pratiteljice mesu s roštilja

Povrtne salate – maštovite pratiteljice mesu s roštilja

Slažemo se da su meso i riba zvijezde roštilja, ali ništa manje pažnje ne treba posvetiti i prilozima!

VIDEO: Kako pripremiti krakove kao ispod peke

VIDEO: Kako pripremiti krakove kao ispod peke

Jela ispod peke starinski su način pripreme koji okuplja obitelj i prijatelje oko ognjišta. U modernim vremenima, pećnica je izvrsno rješenje za morske delicije poput hobotnice ili lignje - ubrzat će pripremu i sačuvati sočnost i zamaman okus.

VIDEO: Kako pripremiti sataraš zapečen u pećnici (Kontinentalna kuhinja)

VIDEO: Kako pripremiti sataraš zapečen u pećnici (Kontinentalna kuhinja)

Sataraš je jednostavno starinsko jelo. Obilježilo je ljetne dane većine ljudi, osobito onih iz kontinentalne Hrvatske, odakle i potječe – iz Baranje. Taj savršen spoj rajčice i paprike te često i luka poslužuje se na razne načine - od predjela do priloga ili umaka uz tjesteninu i rižu. 

VIDEO: Kako napraviti kineski Chow mein (Kineska kuhinja)

VIDEO: Kako napraviti kineski Chow mein (Kineska kuhinja)

Chow mein klasično jelo kineske kuhinje koje se udomaćilo u kućanstvima i restoranima u cijelom svijetu. Radi se o stir-fry rezancima pripremljenim s obilatom količinom povrća te najčešće piletinom.

VIDEO: Napravite meksičku quesadillu s povrćem (Meksička kuhinja)

VIDEO: Napravite meksičku quesadillu s povrćem (Meksička kuhinja)

Quesadilla je autohtona delicija meksičke kuhinje. Priprema se iznimno brzo i lako, a sastojci i okusi su veoma prilagodljivi. Pogledajte video i naučite pripremiti ukusnu quesadillu s Ledo meksičkim povrćem!

VIDEO: Kako napraviti Nicoise ili Nica salatu s tunom (Francuska kuhinja)

VIDEO: Kako napraviti Nicoise ili Nica salatu s tunom (Francuska kuhinja)

Tri su stvari koje trebate znati od poznatom jelu francuske rivijere – salati Nicoise. Prva, izuzetno je ukusna. Druga, kažu da je veoma zdrava. Treća… trebate znati kako je pripremiti! Pogledajte naš video recept i naučite. 

VIDEO: Napravite njoke s mediteranskim povrćem (Talijanska kuhinja)

VIDEO: Napravite njoke s mediteranskim povrćem (Talijanska kuhinja)

Njoki, mekani valjušci od krumpirovog tijesta, omiljena su tjestenina čiji nastanak dugujemo Talijanima. Inspirirani Italijom, njoke smo u ovom video receptu sljubili s laganim mediteranskim povrćem i začinima. 

VIDEO: Kako napraviti musaku s povrćem, junetinom i krumpirom (Bosanska kuhinja)

VIDEO: Kako napraviti musaku s povrćem, junetinom i krumpirom (Bosanska kuhinja)

Musaka je vjerojatno najpoznatiji složenac, rado viđen na tjednom jelovniku većine ljudi. Iako su namirnice prilagodljive, složit ćemo se da se musaka uvijek sastoji od neke vrste povrća, mljevenog mesa i krumpira. Kako je napraviti, pogledajte u našem video receptu. 

VIDEO: Kako napraviti varivo od povrća i piletine s noklicama od grisa (Hrvatska kuhinja)

VIDEO: Kako napraviti varivo od povrća i piletine s noklicama od grisa (Hrvatska kuhinja)

Već samim spomenom na varivo od graška s noklicama, vraćaju nam se sjećanja na djetinjstvo. Na fini ručak u vrtiću ili dan proveden s bakom čiji je 'čušpajz' bio najbolji. Mi vam predlažemo nešto bogatiju verziju ovog jela, a postupak pripreme pogledajte u videu.

Pripremite minestrone bez mnogo muke

Pripremite minestrone bez mnogo muke

Za razliku od nekih drugih talijanskih specijaliteta, minestrone nije toliko poznat kod nas, no u svojoj domovini uživa veliku popularnost i čini temelj talijanske kuhinje. 

VIDEO: Kako ispeći odreske tune na roštilju ili grillu

VIDEO: Kako ispeći odreske tune na roštilju ili grillu

U videu u nastavku pokazat ćemo vam kako brzo i jednostavno pripremiti odreske tune s ražnjićima od povrća.

LEDO RIBA: Od ulova do stola

LEDO RIBA: Od ulova do stola

Vrhunska divlja riba sačuvane svježine i kvalitete, dostupna vam je tijekom cijele godine. Ledo smrznuta riba uvijek je nadohvat ruke i spremna za brzu pripremu.

Razlike između divlje i uzgojene ribe

Razlike između divlje i uzgojene ribe

Od svih vrsta hrane, riba i plodovi mora su jedina hrana koju i dalje u značajnim količinama lovimo iz divljine.

VIDEO: Crni bakalar – kako ga pripremiti i poslužiti s grill tave

VIDEO: Crni bakalar – kako ga pripremiti i poslužiti s grill tave

Poširanje, pečenje u škartocu, kuhanje u brudetu, razni su načini pripreme ukusnog bakalara. Ponekad u nedostatku vremena odabiremo najjednostavnije rješenje, poput pripreme na grill tavi.

Pripremite riblji filet u pivskom tijestu

Pripremite riblji filet u pivskom tijestu

Željni ste novih načina pripreme omiljenih Ledo riblji fileta? Okušajte se u pripremi pivskog tijesta. Mogli bi se iznenaditi koliko je postupak pripreme jednostavan, a krajnji rezultat ukusan.

Kako pripremiti najukusnije povrće u pećnici?

Kako pripremiti najukusnije povrće u pećnici?

Mnogi će se složiti da je pečenje u pećnici najukusniji način termičke obrade povrća, a ovo pogotovo vrijedi za djecu, kojoj brzo dosadi ono pripremljeno na pari ili kuhanjem. Stoga priprema povrća u pećnici često predstavlja „trik“ kako potaknuti veći unos ove bitne skupine hrane kod djece. 

5 trikova kako povećati unos povrća u prehrani

5 trikova kako povećati unos povrća u prehrani

Donosimo vam nekoliko jednostavnih trikova za povećanje unosa povrća.

Zdravo i ukusno! Pet jednostavnih jela s Ledo fitness mješavinom

Zdravo i ukusno! Pet jednostavnih jela s Ledo fitness mješavinom

Ledo fitness mješavina praktičan je i ukusan obrok koji sadrži brokulu, grašak, zelene šparoge, prokulice i mahune.

VIDEO: Kako uspješno poširati bakalar

VIDEO: Kako uspješno poširati bakalar

Poširanje možda zvuči kao zastrašujuća kulinarska tehnika, no u stvarnosti je poširanje zapravo zastrašujuće jednostavan način pripreme nježnih i osjetljivih namirnica poput ribe, jaja ili povrća. 

Oplemenite slatki cupcake s Ledo voćem

Oplemenite slatki cupcake s Ledo voćem

Zbog znatno jednostavnije pripreme, cupcakes su idealna zamjena za tortu, i kada je u pitanju okus i prezentacija, a jedni od najukusnijih i oku najugodnijih cupcakea su oni sa sitnim voćem. Odaberite Ledo višnje, bobičasto ili šumsko voće i pripremite ne samo sočne, nego i zanimljivo obojene male torte. Dodatna prednost Ledo voća je i što je dostupno tijekom cijele godine, pa ne trebate čekati sezonu svojeg omiljenog voća.

Koju ribu i kako marinirati: Savjeti za sočan riblji roštilj

Koju ribu i kako marinirati: Savjeti za sočan riblji roštilj

Jednostavnim i brzim mariniranjem, riba poput tune, lososa, skuše ili bakalara postat će ukusnija i sočnija. Istovremeno se umanjuje nastanak štetnih spojeva koji se pojavljuju prilikom pripreme ribe na roštilju te prženjem i pečenjem. 

VIDEO: Kako pripremiti srca od lisnatog tijesta

VIDEO: Kako pripremiti srca od lisnatog tijesta

Kažu da se ljubav može iskazati na mnoge načine, ali najslađi je svakako kroz želudac – pogotovo ako je u obliku srca! 

Ledo voćni miks: Ideje za maštovita jela

Ledo voćni miks: Ideje za maštovita jela

Voćni miks je raznobojna mješavina jagoda, ananasa, breskve i manga, a radi se o savršenoj kombinaciji okusa i mirisa pogodnoj za pripremu frapea, slastica, napitaka i drugih vama najdražih recepata.

VIDEO: Smiksaj smoothie dok kažeš jen', dva, tri!

VIDEO: Smiksaj smoothie dok kažeš jen', dva, tri!

Voćni i povrtni kašasti sok, popularno zvan 'smoothie', idealan je odabir za doručak ili međuobrok. Sastojke možete prilagođavati svom ukusu, a priprema je brza i jednostavna. Podijelite svoje recepte uz oznaku #smutime! 

Brza priprema složenca od povrća

Brza priprema složenca od povrća

Povrtni složenci su vrsta jela u kojem povrće dolazi do svog punog sjaja. Priprema uobičajenih složenaca, poput musake ili lazanja, može uzeti nešto više vremena, no postoje složenci koje možete pripremiti u tren oka. 

Tri brza koraka do svestrane salate s plodovima mora

Tri brza koraka do svestrane salate s plodovima mora

Salata s plodovima mora svestrano je jelo koje ima dva lica: svakodnevno, u obliku izdašne salate koju nosimo za ručak na posao ili pripremamo kao laganu večeru, te ono svečano, kada ju na blagdanskom stolu poslužimo kao predjelo.

Voda aromatizirana voćem: Jednostavan vitaminski napitak

Voda aromatizirana voćem: Jednostavan vitaminski napitak

Želite li običnu vodu pretvoriti u osvježavajući, ukusni napitak? Ništa lakše! Potrebno vam je samo svježe ili smrznuto voće i začini te malo mašte. Rezultat će biti ukusan, vitaminski napitak budući da će dio vitamina preći iz voća u vodu. 

VIDEO: Pretvorite sladoledne štapiće u umjetnička djela

VIDEO: Pretvorite sladoledne štapiće u umjetnička djela

Veselje ne mora prestati kada pojedete svoj najdraži Ledo sladoled! Ostaju nam štapići s kojima se možemo poigrati i biti kreativni, a za to nam je potrebno samo malo vremena i dobro društvo!

Ay Caramba! Pet popularnih recepata meksičke kuhinje

Ay Caramba! Pet popularnih recepata meksičke kuhinje

Prepoznatljiva po mnoštvu boja i karakterističnoj pikantnosti, meksička kuhinja jedna je od najomiljenijih na svijetu. Krasi je mnoštvo raznolikih namirnica, a u same korijene meksičke prehrane utkani su grah i kukuruz.

VIDEO: Iskušajte 5 ledeno dobrih zimskih recepata sa sladoledom

VIDEO: Iskušajte 5 ledeno dobrih zimskih recepata sa sladoledom

Hladno vrijeme je stiglo, a blagdani su nam pred vratima. Kako bi zimski ugođaj bio potpun, za vas smo pripremili 5 neobičnih i ukusnih sladolednih recepata u kojima ćete uživati.

VIDEO: Kako marinirati i pripremiti filete lososa

VIDEO: Kako marinirati i pripremiti filete lososa

Losos je obožavana plava riba koja je pogodna za razne vrste pripreme - od nježnog poširanja do pečenja na tavi. Aromatičan okus ove ribe možete dodatno obogatiti interesantnom orijentalnom marinadom. Jednostavan postupak mariniranja i pripreme lososa pogledajte u našem videu. 

Kako pripremiti nadjevene filete lososa

Kako pripremiti nadjevene filete lososa

Radi punog, ali nježnog okusa losos je poprilično ukusan i bez mnogo dodataka – jednostavno začinjen i pečen u pećnici ili tavi. Međutim, nadijevanjem se može znatno obogatiti na aromi te mu se osigurati sočnost.

VIDEO: Kako filetirati skušu i brzo je pripremiti u tavi

VIDEO: Kako filetirati skušu i brzo je pripremiti u tavi

Odmah nakon tune i srdele, skuša je najpoznatija plava riba kod nas koja je idealna za kratko pečenje na tavi ili roštilju. Naučite kako filetirati ovu ribu prateći naš video. 

Pripremite savršeni omlet s Ledo povrćem

Pripremite savršeni omlet s Ledo povrćem

Kažu da je vrhunskog kuhara lako prepoznati po njegovom umijeću pravljenja omleta. Savršeni omlet je kremast i ravnomjerno skuhan iznutra, gladak i svjetlucavo žut izvana. Okus mu je izvanredan i pun, a pravi je omlet zasitan bez obzira je li pripremljen za doručak, ručak ili večeru.

Semifreddo: Tajne pripreme bogatog ledenog deserta

Semifreddo: Tajne pripreme bogatog ledenog deserta

Originalno talijanska delikatesa, semifreddo je bogati ledeni desert koji uz malo truda možemo pripremiti i kod kuće. Za to će nam biti potrebne tek tri osnovne namirnice: tučeno slatko vrhnje, krema od žumanjaka te krema od istučenih bjelanjaka (tzv. šaum).

Kako je nastala pizza: Od slatke pogače do pizze s debelim tijestom

Kako je nastala pizza: Od slatke pogače do pizze s debelim tijestom

Iako danas slovi za najpoznatiju i najrasprostranjeniju brzu hranu modernog doba, jela slična pizzi pronalazimo na jelovnicima još od neolitika.

Kako napraviti okruglice od škampa

Kako napraviti okruglice od škampa

Neodoljive okruglice od škampa svojim okusom, mirisom i teksturom oduševit će svakoga tko ih proba, pa čak i one koji nisu veliki ljubitelji "morske" hrane.

VIDEO: Kako ukrasiti plastičnu kutiju od Ledo Quattro sladoleda

VIDEO: Kako ukrasiti plastičnu kutiju od Ledo Quattro sladoleda

Svaka kuhinja ima barem jednu policu "za plastiku", kako volimo zvati plastične posude od raznih proizvoda, najčešće sladoleda. Iako najčešće čuvaju sarme u zamrzivaču ili ostatake ručka u frižideru, dajemo vam ideju kako ukrasiti ove posude i dati im drugačiju ulogu.

5 ideja za pripremu brokule: Od juhe do deserta

5 ideja za pripremu brokule: Od juhe do deserta

Prehrambenu vrijednost ove povrtnice koja pripada obitelji kupusnjača ne treba posebno isticati jer je njezina kvaliteta naširoko poznata. A širok je i popis jela koja se od brokule mogu pripremiti – od juhe pa sve do deserta.

VIDEO: Pripremite paniranu ribu na kreativan način

VIDEO: Pripremite paniranu ribu na kreativan način

Panirana riba odličan je izbor za brz i ukusan ručak bez da morate brinuti o "zalutalim" ribljim kostima. Hrskava korica i sočna unutrašnjost čine ovako pripremljenu ribu neodoljivom i za mlađe ukućane.

Pripremite Eingemachtes ili pileći ujušak

Pripremite Eingemachtes ili pileći ujušak

Eingemachtes – od milja zvan ajngemahtec, ukusan je i bogati ujušak s piletinom i povrćem, kojeg zbog njegove krepkosti, mnogi smatraju tzv. hranom za utjehu ( eng. comfort food). 

Kako napraviti sirup od višanja

Kako napraviti sirup od višanja

Svi se volimo osvježiti voćnim sokovima, a domaći sok od višnje, pripremljen od sirupa za razrjeđivanje s vodom, ima posebnu moć vratiti nas mislima u djetinjstvo, ali i opskrbiti naš organizam korisnim sastojcima iz voća. 

Pauza na poslu: Naručiti, ponijeti od kuće ili odabrati Ledo gotova jela?

Pauza na poslu: Naručiti, ponijeti od kuće ili odabrati Ledo gotova jela?

Na poslu ste. Imate stanku od pola sata do sat vremena i želite kvalitetno ručati. Opcija je nekoliko, a svaka od njih ima svojih prednosti i nedostataka. Što odabrati?

Koliko vremena treba za pripremu jela kao što su gulaš, sarma, lazanje...

Koliko vremena treba za pripremu jela kao što su gulaš, sarma, lazanje...

Želite se upustiti u avanturu izrade tradicionalnih jela, ali ne znate koliko će vam vremena trebati? Odabrali smo nekoliko najpopularnijih jela s naših prostora i pripremili vam vremenski slijed. 

Ideje za poširanje fileta lososa, oslića i bakalara

Ideje za poširanje fileta lososa, oslića i bakalara

Ako vam je kod pripreme ribe najvažnije da to možete učniti brzo i lako, onda je poširanje tehnika koja će vam se svidjeti! 

VIDEO: Kako očistiti lignje i pripremiti ih u pećnici

VIDEO: Kako očistiti lignje i pripremiti ih u pećnici

Punjene, pržene ili pečene u pećnici - kako god da ih pripremate - lignje su prava delicija. Čišćenje lignji zahtijeva nešto malo više truda i vremena, ali ne brinite, tu vještinu možete savladati uz naš video! 

Ugrijte se uz kremastu juhu od kukuruza i krumpira

Ugrijte se uz kremastu juhu od kukuruza i krumpira

Krem juhe omiljene su među svim generacijama zahvaljujući svojem "baršunastom" okusu i teksturi koja osvaja. Iako obično prethode glavnom jelu, krem juhe vrlo lako mogu poslužiti kao glavno jelo, osobito ako pripremite ukusnu i zasitnu juhu od kukuruza i krumpira.

Mahunarke: Pripremite ih kao zakusku ili zabavne grickalice

Mahunarke: Pripremite ih kao zakusku ili zabavne grickalice

Mahunarke su raznolika i povoljna namirnica koja se odlično uklapa u sve vrste rižota, variva, salata ili priloga glavnom jelu. Odlično odlično funkcioniraju i kao zakuska.

INFOGRAFIKA: Činjenice o sladoledu na koje ne možeš ostati hladan

INFOGRAFIKA: Činjenice o sladoledu na koje ne možeš ostati hladan

Što je to ukusno, hladno i svima omiljeno? Sladoled, naravno! 

Toplo i hladno: Umočite smrznuto voće u čokoladni fondue

Toplo i hladno: Umočite smrznuto voće u čokoladni fondue

Ukusan čokoladni fondue lako je pripremiti u toplini vlastitoga doma, a njegove primamljive arome privući će i najizbirljivije mališane i odrasle ljubitelje slatkoga.

Ideje za pripremu sočnih predjela - bruschetta

Ideje za pripremu sočnih predjela - bruschetta

U doslovnom prijevodu "bruschetta" znači "pečena na ugljenu", a pri pripremi bruschetta koristi se grill s izvorom topline koji dolazi odozdo. Kriške kruha, najbolje ciabatte, nakapaju se vrhunskim maslinovim uljem, natrljaju češnjakom i nadijevaju po želji.

Finger food – zalogaji za najbolju zabavu

Finger food – zalogaji za najbolju zabavu

Finger food je skupni naziv za razna jela osmišljena i pripremljena na način da se mogu jesti s nogu, bez uporabe jedaćeg pribora i to u jednom ili nekoliko zalogaja. Ovisno o potrebi, ovim praktičnim zalogajčićima moguće je ponuditi potpuni obrok ili tek nešto "za prigristi", a iako predstavljaju minijaturne verzije složenih jela, njihova priprema je poprilično jednostavna.

Pripremite osvježavajući sorbet od bobičastog voća

Pripremite osvježavajući sorbet od bobičastog voća

Sorbet je posebna vrsta smrznutog deserta koja se priprema od voća i šećernog sirupa. Za razliku od sladoleda, ne sadrži mliječne masnoće. Savršeni sorbet stoga ne pamtimo po punom mliječnom okusu, nego po kompleksnoj, osvježavajućoj voćnoj noti koja savršeno "gasi" nepce!

Naučite kako uspješno poširati ribu

Naučite kako uspješno poširati ribu

Poširanje je nježna metoda pripreme hrane koja čuva nutrijente. Ne zahtijeva dodatak ulja pa ju svrstavamo u poželjne metode pripreme hrane tijekom dijetnih režima te za osobe koje zbog zdravstvenih poteškoća trebaju lako probavljivu hranu.

Bijela i plava riba: Saznajte kako se razlikuju i zašto su zdrave

Bijela i plava riba: Saznajte kako se razlikuju i zašto su zdrave

Pripremljena na pravi način riba je, bez sumnje, vrhunski gastronomski doživljaj. No, ova vrijedna namirnica zauzima cijenjeno mjesto u ljudskoj prehrani ne toliko zbog kulinarskih mogućnosti koliko zbog impresivnog nutritivnog sastava.

KING: Slatko sjećanje na 20 godina omiljenog sladoleda

KING: Slatko sjećanje na 20 godina omiljenog sladoleda

Na prvu se možda čini nevjerojatno, ali sladoled KING već je punih 20 godina dio naših života! Omiljeni premium sladoled postao je neizostavnim dijelom domaće pop-kulture.

Kuhačom kroz generacije: Kako se mijenjaju navike za stolom

Kuhačom kroz generacije: Kako se mijenjaju navike za stolom

Dvije vjerojatno najčešće rečenice koje majke izgovaraju u provjeravanju stanja svojih potomaka su "Jesi li jeo" i "Što si jeo". Kao da će nam zadovoljavajući odgovor na to pitanje dati garanciju i potvrdu da je i sve ostalo u redu.

Smoothie za svaki dan: Šarene i ukusne ideje

Smoothie za svaki dan: Šarene i ukusne ideje

Već dulje vrijeme se igram raznim bojama i okusima ovog "čarobnog" napitka. Smoothie je postao moj omiljeni obrok za dobro jutro. Kombinacije nastaju spontano - ovisno o tome što se nalazi u mojoj košari s voćem u zamrzivaču. 

Uživajte u ukusnom doručku... barem vikendom!

Uživajte u ukusnom doručku... barem vikendom!

Tijekom tjedna često ne stižemo pripremati doručak. No, zato je dva dana vikenda idealno vrijeme da se posvetite pripremi doručka za sebe i svoju obitelj. U nastavku vam donosimo nekoliko ideja i savjeta.

Kako napraviti riblji taco

Kako napraviti riblji taco

Tacosi su originalno meksičko jelo koje možemo usporediti sa sendvičem. U "krušnom" omotu kojeg čini kukuruzna ili pšenična tortilja nalaze se različita punjenja s mesom, ribom i plodovima mora u društvu povrća i sira.

INFOGRAFIKA: Jedite ribu barem dvaput tjedno

INFOGRAFIKA: Jedite ribu barem dvaput tjedno

Koliko često se riba nađe na vašem obiteljskom stolu?

Nutritivni i gastronomski aduti srdelica

Nutritivni i gastronomski aduti srdelica

Niti jedna druga riba ne uživa ugled kakav uživa srdela. Poznato je kako je u prošlosti othranila generacije i generacije stanovnika priobalja – osim što se jela, njome se i puno trgovalo.

Renata Sopek savjetuje: Što i kada jesti prije treninga

Renata Sopek savjetuje: Što i kada jesti prije treninga

Dragi moji, vrijeme je da se počnemo družiti i na Ledo blogu. Vjerujem da znate da sam s velikim zadovoljstvom već drugu godinu zaredom dio tima Ledo fitness izazova koji promovira aktivan način života te zdravu i uravnoteženu prehranu.

Ideje za pripremu škampa

Ideje za pripremu škampa

Škamp je morski organizam koji pripada porodici hlapova, a u kulinarstvu je jedan od omiljenih plodova mora. Veliku popularnost među gurmanima škampi vjerojatno zahvaljuju svojem profinjenom, blagom okusu te podatnoj teksturi koja osvaja sve koji ih probaju.

Sladoledni horoskop: Pogledajte što vam poručuju sladoledne zvijezde!

Sladoledni horoskop: Pogledajte što vam poručuju sladoledne zvijezde!

Saznajte koji sladoled odgovara vašem horoskopskom znaku.

VIDEO: Napravite milkshake od vanilije s bananom i jagodama

VIDEO: Napravite milkshake od vanilije s bananom i jagodama

Pogledajte korak po korak video i saznajte kako pripremiti ovaj ukusni milkshake u svega par minuta! 

Pet savjeta za pripremu najfinijeg rižota

Pet savjeta za pripremu najfinijeg rižota

Rižoto je u svojoj osnovi jednostavno jelo, ali lako može postati bezukusan i suh. Tajna pripreme savršenog rižota nije toliko u namirnicama, koliko u tehnici.

LEDO pizza štedi vam pola sata. Evo 10 ideja kako ih najbolje iskoristiti!

LEDO pizza štedi vam pola sata. Evo 10 ideja kako ih najbolje iskoristiti!

Vaše vrijeme je bitno. Pola sata, primjerice, ne čini se puno. No, sami najbolje znate kako je tih pola sata ponekad baš ono što čini razliku. Stavite li tih 30 minuta u kontekst pauze za ručak, to vrijeme postaje još dragocjenije! 

INFOGRAFIKA: Napravite ukusni zeleni smoothie

INFOGRAFIKA: Napravite ukusni zeleni smoothie

Trebate li brzo, ukusno, ali prije svega zdravo osvježenje - smoothie ili kašasti sok je pravo rješenje!  

Proljeće na tanjuru

Proljeće na tanjuru

Svako godišnje doba nalaže djelomičnu prilagodbu prehrane, ovisno o vanjskim utjecajima, temperaturi, izloženosti infekcijama i ponudi sezonskih namirnica. S tog aspekta, proljeće donosi bogatstvo voća i povrća koje će osvježiti svaki obrok, te nadoknaditi eventualno zapostavljene vitamine i minerale tijekom zime.

Pogledajte kako Jacques, Indira, Toni i Ivan Dečak uživaju u Ledo torti!

Pogledajte kako Jacques, Indira, Toni i Ivan Dečak uživaju u Ledo torti!

Ima li boljeg iznenađenja nego kad ti Ledo Medo donese slavljeničku tortu?

Proljetne salate su odličan izbor za regeneraciju i detoksikaciju organizma

Proljetne salate su odličan izbor za regeneraciju i detoksikaciju organizma

Dolazak proljeća je sjajna prilika za dugo planirane promjene u prehrani i skidanje pokojeg suvišnog kilograma. Upravo u  proljeće naše tijelo prolazi kroz proces regeneracije i detoksikacije, odnosno eliminacije otrova. To je ujedno i pravo vrijeme za pripremu organizma za ljeto, kada je koža izložena visokim temperaturama i jakom suncu. U tome će najbolje pomoći prehrana temeljena na povrću, bogata vitaminima, mineralima, fitonutrijentima i prehrambenim vlaknima.

Petak je dan za ribu i dobro raspoloženje - Pogledajte odlične recepte!

Petak je dan za ribu i dobro raspoloženje - Pogledajte odlične recepte!

Pratite naše zanimljive recepte s Ledo ribom - svakog četvrtka tijekom Korizme dajemo vam ideju što pripremiti u petak.

Napravite odlične krafne punjene voćem

Napravite odlične krafne punjene voćem

Krafne su omiljene poslastice tijekom poklada, zbog čega se često nazivaju i pokladnicama, a predstavljaju prženo dizano tijesto obično punjeno džemovima. Međutim, punjene voćem postaju još zanimljivije.

Pripremite hranjive salate za posao

Pripremite hranjive salate za posao

Želite li nutritivno vrijedan, ukusan i raznolik obrok na poslu, koji je ujedno povoljan, brzo gotov i čak može pomoći u održanju vitke linije? Ako je odgovoran potvrdan vrijeme je da počnete svoju prehranu na poslu planirati malo unaprijed i pripremati salate od svojih omiljenih sastojaka.

Je li i vama potrebna detoksikacija? Preuzmite jednostavan detoksikacijski meni!

Je li i vama potrebna detoksikacija? Preuzmite jednostavan detoksikacijski meni!

7 koraka u 7 dana

Recepti za detoksikaciju su jednostavni i uz malo isplaniranog vremena uspjet ćete svome organizmu dati novu svježinu i snagu kakvu on i zaslužuje.

Kako pripremiti kuglof sa šumskim voćem

Kako pripremiti kuglof sa šumskim voćem

Kolače pečene u karakterističnom kalupu izbrazdanih stijenki s rupom u sredini nazivamo jednostavno kuglof. Bez obzira što sastojci kuglofa mogu uvelike varirati, kategorija kuglofa podrazumijeva mekane kolače nalik slatkom kruhu svečanog izgleda koji se pripremaju u posebnim prigodama kao što su blagdani i proslave.

Praktične ideje za blagdanske zabave

Praktične ideje za blagdanske zabave

Božić je iza ugla te ako pripremate zabavu za prijatelje i obitelj i tražite ideje, na pravom ste mjestu.

10 najboljih novogodišnjih (prehrambenih) odluka

10 najboljih novogodišnjih (prehrambenih) odluka

Hrana je jedna od najsnažnijih ovisnosti u kojoj se nerijetko pretjeruje i na koju trošimo velik dio novca. To posebno dolazi do izražaja u vrijeme blagdana kada se prednost daje visokokaloričnoj hrani, kolačima i sličnim "prehrambenim grijesima".

Brojna lica francuske salate

Brojna lica francuske salate

Neizostavan dio blagdanskog stola svakako je francuska salata. Zanimljivo je da jelo koje danas poznajemo pod nazivom "francuska salata" nema veze s Francuskom, već je inačica ruske salate koju je još u 19. stoljeću osmislio kuhar Olivier u renomiranom restoranu u Moskvi.

Zdravije alternative blagdanskim jelima

Zdravije alternative blagdanskim jelima

Bliže nam se dani blagdana, a s njima i okupljanje cijele obitelji uz bogatu trpezu. Božićna purica, bakalar, novogodišnji odojak i francuska salata, tradicionalna sarma i neizostavni kolači od davnina igraju središnju ulogu u obilježavanju božićnih i novogodišnjih blagdana.

Savjeti za pripremu cijele ribe – na roštilj tavi, lešo ili u pećnici

Kako pripremiti ribu

Savjeti za pripremu cijele ribe – na roštilj tavi, lešo ili u pećnici

Kako pripremiti ribu

Ribu zaista nije komplicirano pripremiti, poglavito kada je već očišćena, što je slučaj sa zamrznutom ribom. U nastavku pročitajte jednostavne i brze klasične načine pripreme cijele ribe poput orade, brancina, oslića, crvenog bodečnjaka, skuša i srdela.

Saznajte sve o bakalaru i pogledajte najbolje recepte za blagdansku trpezu!

Pogledajte najbolje recepte s bakalarom i preuzmite blagdansku kuharicu

Saznajte sve o bakalaru i pogledajte najbolje recepte za blagdansku trpezu!

Pogledajte najbolje recepte s bakalarom i preuzmite blagdansku kuharicu

Svake godine tijekom prosinca misli svih ljubitelja ribe polako se okreću bakalaru te kulminiraju na badnju večer za blagdanskim stolom. Bakalar je nedvojbeno česta tema i predmet obožavanja mnogih gurmana, a u predbožićno vrijeme zauzima posebno mjesto u blagdanskoj trpezi.

Preuzmite bojanku: "Ledo Medo morski svijet" - najzabavniju bojanku za učenje kroz igru!

Preuzmite bojanku: "Ledo Medo morski svijet" - najzabavniju bojanku za učenje kroz igru!

Kako bi razveselio svoje najmlađe gurmane i njihov ručak učinio još zanimljivijim Ledo Medo je pripremio zabavnu bojanku „Ledo Medo morski svijet".

Pogledajte i isprobajte najbolje sladoledne recepte!

Pogledajte i isprobajte najbolje sladoledne recepte!

Jedna od omiljenih asocijacija na zimu je uživanje u opuštenoj atmosfera toplog doma. U nju se idealno uklapaju fini, mirisni i neodoljivi deserti. Zimi se nikako ne bi trebali odreći omiljenih kremastih užitaka koje donose najfiniji Ledo sladoledi.

Kako održati vitku liniju tijekom zime?

Kako održati vitku liniju tijekom zime?

Od svih godišnjih doba nekako upravo zima predstavlja najveću prijetnju liniji. Osim blagdanskih izazova u obliku slasnih kolača, masnih delikatesa i povećih količina alkohola kojima ni najvjerniji pobornici umjerenosti teško odolijevaju, zima krije još pokoju klopku za stas.

Znate li što je crab cake?

Znate li što je crab cake?

Crab cake možda zvuči poput kakve neobične slastice, no zapravo se radi o ukusnom slanom jelu. Poznati američki specijalitet – crab cake predstavlja svojevrstan popečak od očišćenog mesa raka koji se povezuje, prije svega, s kuhinjom savezne države Maryland.

Zanimljivosti o satarašu

Zanimljivosti o satarašu

Osvježavajući sataraš jelo je koje se u našim krajevima priprema već generacijama. Karakteristično upravo za područje jugoistočne Europe, u originalu sataraš se priprema od crvene i žute paprike, rajčice i luka. Danas postoje brojne varijacije izvornog recepta pa se nerijetko ovom jelu od povrća dodaju tikvice i patlidžani. Ipak originalni recept je i najpopularniji, a njegova priprema je jednostavna i brza.

Pripremite krem juhu od povrća

Pripremite krem juhu od povrća

Juha je oduvijek bila sinonim za hranu koja nas tješi, krijepi, liječi i nerijetko nas podsjeća na domaću atmosferu i vrijeme koje provodimo u krugu obitelji. To naravno vrijedi za svaku juhu, no krem juhe su još posebnije.

Kako pripremiti voćni preljev za slastice

Kako pripremiti voćni preljev za slastice

Jeste li se ikada pitali kako deserti u časopisima i na gastronomskim portalima uspijevaju izgledati toliko primamljivo? Tajna tog savršenog izgleda leži u detaljima, a jedan od njih su zasigurno...

Kako da vam voćne štrudle uspiju - svaki put

Kako da vam voćne štrudle uspiju - svaki put

Razmislimo li malo o različitim vrstama tijesta od kojih pravimo slastice, osvijestit ćemo koliko je ono fascinantno. Tijesto ide iz krajnosti u krajnost – može narasti i povećati se nekoliko puta ili pak biti tanje od papira...

Smrznuta hrana: Dio prirode koji se zaustavio za nas

Smrznuta hrana: Dio prirode koji se zaustavio za nas

Mnogi misle kako povrće i voće zamrzavanjem gubi znatan udio hranjivih tvari i da zbog toga nije dobro, ali to je mit. Na pravom ste mjestu da saznate kako se zapravo voće i povrće metodom dubokog zamrzavanja čuva. Ovdje ćete dobiti i odgovor tko je idejni tvorac zamrzavanja hrane te zašto se dešava procvat zamrznute hrane među ljudima koji paze na svoju prehranu i čuvaju svoje zdravlje.

Kako napraviti popečke od povrća

Kako napraviti popečke od povrća

Popečci od povrća nazivaju se još i vege burgeri i sjajno pristaju uz različite priloge, a mogu se poslužiti i u hambi pecivu.

Zanimljive činjenice o meksičkoj kuhinji

Zanimljive činjenice o meksičkoj kuhinji

Zahvaljujući aromatičnoj "oštrini", raznolikosti namirnica i bogatstvu boja meksička je kuhinja jedna od najpopularnijih kuhinja svijeta. Stoga i ne čudi da su uz talijanske i kineske restorane, meksički jedni od najrasprostranjenijih. 

Pripremite neodoljivu buzaru od dagnji

Pripremite neodoljivu buzaru od dagnji

Buzara je odličan primjer nezahtjevnog i brzog, a vrlo ukusnog jela. Kao i mnogi drugi specijaliteti mediteranske kuhinje, otkriva nam da je tajna pravih delicija u jednostavnosti.

Variva - Interesantne činjenice koje možda niste znali

Variva - Interesantne činjenice koje možda niste znali

Topla jela na žlicu, odnosno variva od pamtivijeka čine sastavni dio domaće tradicijske kuhinje te su svima dobro poznata. Čak se i kod pojedinaca koji nisu njihovi najveći obožavatelji, s vremena na vrijeme javi želja za toplim zalogajem koji podsjeća na dom i ujedno pruža neku vrstu utjehe i sigurnosti.

Vječno pitanje: Elvis ili Beatles, Čokolada ili vanilija?

Vječno pitanje: Elvis ili Beatles, Čokolada ili vanilija?

Ljubitelji kultnog filma Pulp Fiction znaju da postoji nekoliko scena koje se odlukom samog Quentina Tarantina nisu našle u finalnoj verziji filma, no unatoč tome te su scene postale jednako popularne kao i film koji ove godine slavi svoj dvadeseti rođendan.

Savjeti za prehranu školaraca 2

Savjeti za prehranu školaraca 2

Statistike upozoravaju na veliku porast dječje pretilosti u cijelom svijetu. Dok je s jedne strane učestalost dječje pretilosti u porastu, s druge strane djeca ne jedu dovoljno povrća.

4 savjeta kako se zdravo i pravilno hraniti na poslu

4 savjeta kako se zdravo i pravilno hraniti na poslu

Brojni zaposleni ljudi nemaju vremena i ideja za pravilnu prehranu tijekom napornog radnog dana. Posebice se to odnosi na uspješne mlade ljude pred kojima su svakodnevni zahtjevni poslovni izazovi i zbog toga često ne uspijevaju redovito jesti. Također, sveprisutan stres dodatno otežava pravilno hranjenje, probavu i brojne druge tjelesne aspekte vezane uz prehranu.

Savjeti za prehranu školaraca 1

Savjeti za prehranu školaraca 1

Prehrana školaraca poprima konture prehrane odraslih osoba, mijenjajući se iz dječje prehrane u uravnoteženu prehranu primjenjivu za sve generacije. Svim dobnim skupinama potrebni su isti nutrijenti – vitamini, minerali, ugljikohidrati, proteini, masti. Ono što se razlikuje u prehrani odraslih i djece je količina specifičnih nutrijenata.

Esencija zdravlja u crvenoj boji

Esencija zdravlja u crvenoj boji

Vjeruje se da crvena boja djeluje pozitivno na našu psihu te nas potiče na aktivnost i stvatralaštvo. Crvena boja voća je prirodna i stoga možemo biti sigurni da uz ukras za naše oči organizmu osiguravamo i po zdravlje blagotvorne sastojke. Riječ je  o pigmentima, nosiocima boje voća, koji u crvenom izdanju uključuju karotenoide osobito likopen i flavonoide, točnije antocijane. Tako su lubenica, ružičasti grejp i guava crveni zahvaljući likopenu, a jagode, maline, brusnice, trešnje i višnje boju duguju antocijanima.

Preuzmi Ninja Turtles školski raspored sati!

Preuzmi Ninja Turtles školski raspored sati!

Prepustite se novim avanturama koje donosi nova školska godina uz Donatella, Michelangela, Raphaela i Leonarda!

Osvoji obiteljski paket ulaznica za Aquapark Istralandia!

Osvoji obiteljski paket ulaznica za Aquapark Istralandia!

Voliš Quattro sladoled i smatraš se vrhunskim poznavateljem Quattro okusa? Omogućujemo ti da pokažeš svoje znanje i provedeš ludi dan u Istralandiji - najzabavnijem aquaparku u Hrvatskoj.

Obiteljski obroci i zajedničko kuhanje učvršćuju povezanost između članova obitelji

Obiteljski obroci i zajedničko kuhanje učvršćuju povezanost između članova obitelji

Sportski treninzi, škola stranih jezika i poslovne obaveze oduzimaju slobodno vrijeme pa se danas u modernim obiteljima može primijetiti da se tradicija zajedničkog obiteljskog okupljanja oko stola polago gubi. Stoga je nužno naglašavati važnost obiteljskih obroka koji potiču zdrave prehrambene navike no ne samo to - oni učvršćuju povezanost između članova obitelji, potiču razvoj djece i još mnogo toga.

Što je to glikemijski indeks hrane (GI)?

Što je to glikemijski indeks hrane (GI)?

Način kako danas doživljavamo ugljkohidrate u hrani velikoj mjeri dugujemo znanstvenicima D.J. Jenkinsu i P. Crapu koji su započeli istraživanja o glikemijskom učinku hrane 1970-ih godina. Pojam glikemijski indeks prvi put je zabilježen u radu koji su 1981. godine objavili David Jenkins i suradnici, a u kojem su na skupini dobrovoljaca mjerili porast glukoze u krvi nakon konzumiranja određenih namirnica i raznih vrsta šećera.

Riba je najbolji izbor za roštilj

Riba je najbolji izbor za roštilj

Od svih je mesa na roštilju riba ipak najzdravija. Izbjegnite zasićene masti iz čevapčića, ražnjića i svinjskih kotleta tako da roštilj napunite ribom i povrćem. A poslužite li uz pečenu ribu i povrće i malo integralne riže ili neku drugu kuhanu žitaricu poput prosa ili kvinoje, dobit ćete jelo niske energetske vrijednosti i niskog sadržaja masnoće koje je potpuno nutritivno uravnoteženo.

Volimo maline, a najviše ih volimo u desertima!

Volimo maline, a najviše ih volimo u desertima!

Malina potječe iz jugoistočne Europe, gdje raste kao grm visine do 2 m. Prepoznatljiva je po crvenim bobicama, sočnog okusa. Bobice maline delikatne su strukture i šire opojni miris. Poput drugog bobičastog voća, maline se ističu prirodnom kiselošću koja odlično nadopunjuje slastice svih vrsta. Stoga su maline dobrodošao sastojak torti (osobito torti od sira), pita i tartova, štrudli ili pak  preljeva za sladolede ili slastice poput panna cotte ili semifredda.

Najbolje ideje za pripremu cijele ribe na mediteranski način

Najbolje ideje za pripremu cijele ribe na mediteranski način

Gotovo se svi stanovnici priobalnih područja slažu da je riba ukusnija što joj je metoda pripreme jednostavnija, a posebno se cijene načini pripreme kojim se uspije zadržati nježan i delikatan okus ribe. Pročitajte nekoliko tehnika pripreme ribe koje se koriste u mediteranskim zemljama, od kojih su nam neke metode dobro poznate, dok su neke pomalo „lude".

Preuzmite brošuru s jednostavnim receptima za Ledo osvježavajuće salate!

Preuzmite brošuru s jednostavnim receptima za Ledo osvježavajuće salate!

Za sve ljubitelje laganih obroka, finog povrća i ribe Ledo je osmislio deset novih kreativnih recepata za lagane ljetne salate.

Saznajte tajne dobre marinade za ribu

Saznajte tajne dobre marinade za ribu

Svaki "roštilj majstor" zna da marinada daje veliki doprinos okusu jela, ali i omekšavanju mesa. No, rijetki su oni koji su upoznati s činjenicom da marinade mogu onemogućiti nastanak određenih karcinogenih spojeva u mesu koje je pečeno na roštilju na ugljen.

Blitva kakvu možda još niste okusili

Blitva kakvu možda još niste okusili

Zbog svog blagog okusa, blitva odlično pristaje uz mnoga jela. No, istina je i da, zbog svoje nenametljivosti okusa, često zaobilazi naše tanjure. To je šteta jer blitvu krasi visoka nutritivna vrijednost. Zato vam želimo dati neke nove ideje kako da blitva na vašem tanjuru zasja u drugačijem ruhu.

Pripremite povrće na roštilju

Pripremite povrće na roštilju

Roštilj većinu asocira na ražnjiće, čevapčiće i odreske, no povrće pripremljeno na ovaj način može biti prava delicija. Priprema povrća na roštilju je jednostavna i brza, a rezultat je niskokaloričan prilog glavnom jelu intenzivnog okusa. Dodatna prednost leži u činjenici što kod povrća, za razliku od mesa, ne morate „razbijati glavu" kada je gotovo, već sam pogled otkriva je li spremno za konzumaciju.

Kako pripremiti crni rižoto

Kako pripremiti crni rižoto

Tehnika pripreme rižota vrlo je jednostavna. Tajna dobrog rižota leži u polaganom dodavanju malih količina toplog temeljca...

Osvježite se hranom

Osvježite se hranom

Kako živa u termometru nemilice raste tako rijetko tko razmišlja kao gurman. To i ne čudi jer su vrućine sinonim za ljeto, a masna i teška hrana koja grije organizam i čini vrućinu još nepodnošljivijom prirodnim tijekom postaje prošlost. Za problem vrućina pobrinula se sama priroda osiguravši mnoštvo sezonskih namirnica bogatih nutrijentima koje organizam u tom trenutku najviše treba, a koje ujedno pružaju toliko potrebno osvježenje.

Proljetna detoksikacija uz pomoć hrane

Proljetna detoksikacija uz pomoć hrane

Prve tople zrake sunca svi s veseljem očekuju kao najavu dolaska dugih, sunčanih dana koji će zimu ostaviti daleko iza nas. No, pod ruku s proljećem često dolazi i proljetni umor kojeg prate razdražljivost, bezvoljnost te pad kvalitete života i radnih sposobnosti. Novonastalo stanje ujedno slabi obrambenu snagu organizma, pripremajući teren za razvoj bolesti, osobito respiratornih infekcija.

Prehrana za lijepi osmijeh

Prehrana za lijepi osmijeh

Oralno zdravlje usko je vezano uz način prehrane. Prehrana utječe na rast i razvoj zuba i čeljusti te štiti od brojnih infektivnih i degenerativnih bolesti koje se mogu pojaviti u usnoj šupljini.

Kako pripremiti zdravi desert

Kako pripremiti zdravi desert

Slatko je prvi okus s kojim se susreću naši okusni pupoljci, već preko majčinog mlijeka. To je zasigurno jedan od razloga zbog kojih slatko povezujemo s osjećajem ugode, sigurnosti i utjehe. Isto tako glukoza, jednostavni šećer koji je osnovna građevna jedinica svih ugljikohidrata, predstavlja glavni izvor za dobivanje energije. Zato se može reći da na neki način instinktivno naginjemo slatkim okusima kako bi osigurali dovoljno energije.

Postoji li ovisnost o hrani?

Postoji li ovisnost o hrani?

Konzumiranje hrane za čovjeka predstavlja poseban užitak i, kada i koliko je to moguće, čovjek jede hranu koju voli, a izbjegava onu koja mu nije ukusna. Hranjenje je hedonističko iskustvo. Upravo se zbog toga prekomjeran unos hrane ili odabir specifičnih, umjetno proizvedenih namirnica povezuje s ovisničkim ponašanjem.

Losos i pastrva izvor su kompletnih proteina potrebnih organizmu

Losos i pastrva izvor su kompletnih proteina potrebnih organizmu

Plemenite ribe hladnih voda – pastrva i losos, kao nutritivno iznimno hranjive namirnice zauzimaju važno mjesto u pravilnoj i uravnoteženoj prehrani. Osim što imaju relativno nisku energetsku vrijednost, njihovo je meso odličan izvor kompletnih proteina potrebnih za normalan rast i funkcioniranje organizma.

Top 7 najpopularnijih i najučinkovitijih dijeta po mišljenju stručnjaka

Top 7 najpopularnijih i najučinkovitijih dijeta po mišljenju stručnjaka

Svake godine na tržištu se pojavi na desetke novih dijeta – od znanstveno utemeljenih programa do neobičnih prehrambenih ideja. I dok se neke od njih vrlo brzo zaborave, druge uživaju svoju popularnost godinama. Najbolji primjer su Atkinsova i Dukanova dijeta ili Prehrana u zoni. No, scenu su proteklih par godina osvojili novi dijetalni režimi koji se zahvaljujući ocijeni 22 stručnjaka trenutno mogu smatrati ne samo najpopularnijim, već i najboljim dijetama.

Upoznajte korisne sastojke narančastog i zelenog povrća

Upoznajte korisne sastojke narančastog i zelenog povrća

Prirodne boje voća i povrća ne predstavljaju samo praznik za oči, već i izvor spojeva s brojnim povoljnim učincima na naše zdravlje.

Načini pripreme hrane koji čuvaju nutrijente

Načini pripreme hrane koji čuvaju nutrijente

Hrana osigurava kombinaciju vitamina, minerala i ostalih nutrijenata. Međutim, nutrijenti u hrani počinju „nestajati" već od trenutka branja i nastavljaju se gubiti sve dok se hrana ne pojede. Što se prije ubrana hrana pojede, manji su gubici.

Hrana za ljepotu

Hrana za ljepotu

Tjelesni izgled je neodvojiv dio ljudske egzistencije i većina ljudi vidi sebe kao odraz u ogledalu te se žele smatrati lijepima, posebice u očima suprotnog spola.

Što jesti nakon tjelovježbe

Što jesti nakon tjelovježbe

Obrok nakon tjelovježbe  podjednako je važan kao i onaj prije aktivnosti, a svrha mu je napuniti ugljikohidratima potrošene zalihe glikogena u mišićima i osigurati proteine za oporavak i izgradnju mišića.

Što i kada piti uz tjelovježbu

Što i kada piti uz tjelovježbu

Događa li vam se često da preskačete tjelovježbu jer se osjećate tromo i umorno? Moguće je da ste zapravo samo – žedni.

Top 5 prehrambenih navika za rekreativne sportaše

Top 5 prehrambenih navika za rekreativne sportaše

Tjelovježba je ključ dobre forme, no jeste li znali da vam pravilna prehrana može olakšati postizanje zadanih ciljeva? Dajemo li našem tijelu odgovarajuće nutrijente u pravo vrijeme tjelovježba postaje lak zadatak, a rezultat je dobra forma i brže no što smo se nadali.

Idealan obrok prije tjelovježbe

Idealan obrok prije tjelovježbe

Što i kada jedete prije tjelesne aktivnosti ima velik utjecaj na rezultate vježbanja. Vježbanje na prazan želudac ili pak nakon nekvalitetnog obroka može opteretiti organizam i umanjiti učinak vježbanja. Stoga je važno obratiti pažnju na ono što jedete prije same aktivnosti, baš kao što je ključno nakon vježbanja kvalitetnim obrokom nadoknaditi izgubljenu energiju i osigurati elemente za izgradnju mišićnog tkiva.

Dođite i zabavite se na velikoj završnici Ledo fitness izazova u subotu 5.7. na jezeru Jarun!

Dođite i zabavite se na velikoj završnici Ledo fitness izazova u subotu 5.7. na jezeru Jarun!

Zagrebačko jezero Jarun ove će subote 5.7. ugostiti veliku završnicu Ledo fitness izazova. Deset polaznika ovog, po mnogočemu posebnog programa, protekla se dva mjeseca borilo s vlastitim ograničenjima i hrabro krenulo putem zdravog i kvalitetnijeg života.

Saznajte koje su prednosti vegetarijanske prehrane i na što svaki vegetarijanac treba obratiti pažnju

Saznajte koje su prednosti vegetarijanske prehrane i na što svaki vegetarijanac treba obratiti pažnju

Vegetarijanstvo već odavno nije samo trend niti alternativni način prehrane, s obzirom da se sve veći broj ljudi odlučuje za prehranu u kojoj su u različitim varijacijama izostavljenje namirnice životinjskog porijekla.

Ljubav ide kroz želudac - Priča o afrodizijacima iz hladnjaka

Ljubav ide kroz želudac - Priča o afrodizijacima iz hladnjaka

Odavno se vjerovalo kako neki sastojci iz prirode mogu od čovjeka koji ih konzumira napraviti izvrsnog i potentnog ljubavnika.

Kako očuvati boju i vrijedne tvari u prehrani

Kako očuvati boju i vrijedne tvari u prehrani

Kako bi se očuvale vrijedne tvari u hrani, važno ju je ne prekuhavati. Dugotrajno izlaganje hrane vodi i visokim temperaturama dovodi do raspada nestabilnih kemijskih spojeva u hrani.

Top 5 stvari koje trebate znati o dimljenoj ribi

Top 5 stvari koje trebate znati o dimljenoj ribi

Dimljenje je jedan od najstarijih postupaka kojim se obrađuje svježa riba kako bi kroz dulje vremensko razdoblje bila pogodna za konzumaciju.

I roštilj može biti vrlo zdrav ako slijedite ove savjete

I roštilj može biti vrlo zdrav ako slijedite ove savjete

Kult štovanja roštilja seže tisućama godina unatrag. Roštilj je zapravo moderna i kontrolirana verzija najstarije tehnike pripreme hrane – pečenja iznad otvorene vatre.

Pogledajte kako su Polaznici Fitness izazova 2014. promijenili način prehrane i postigli prve rezultate

Pogledajte kako su Polaznici Fitness izazova 2014. promijenili način prehrane i postigli prve rezultate

Iza njih je već više od mjesec dana odricanja i  nastojanja da svakodnevno ustraju na putu prema zdravijem i kvalitetnijem životu. U AVIVI ih je dočekala i ambasadorica projekta Renata Sopek i ostala oduševljena pozitivnom energijom koja vlada među kandidatima. Složili su se da se najveća i najblagotvornija promjena dogodila u segmentu prehrane.

Preporuka nutricionista: U svrhu očuvanja zdravlja konzumirajte ribu barem dvaput tjedno!

Preporuka nutricionista: U svrhu očuvanja zdravlja konzumirajte ribu barem dvaput tjedno!

Velik dio Ledo fitness izazova odnosi se upravo na prehranu. Polaznicima je preporučeno da na dnevnoj bazi konzumiraju pet obroka voća i povrća dnevno. Ledo se pobrinuo da za pripremu zdravih obroka polaznicima ne nedostaje najrazličitijih povrtnih kombinacija iz asortimana Ledo smrznute hrane. Osim ribe presudnu ulogu u novom, zdravijem načinu prehrane igra i riba.

Savjeti za trudnice, mame i bebe: Saznajte kako se pravilno hraniti u vrijeme trudnoće i dojenja

Savjeti za trudnice, mame i bebe: Saznajte kako se pravilno hraniti u vrijeme trudnoće i dojenja

Trudnoća i prvi dani majčinstva vrlo su osjetljivi u životu svake majke, a ujedno su i jedan od najljepših perioda u kojem mame, bebe i tate uživaju u svakoj minuti provedenoj zajedno.

Upoznajte polaznike Ledo Fitness izazova (2/2)

Upoznajte polaznike Ledo Fitness izazova (2/2)

Ledo fitness izazov zamišljen je kao program koji će podići svijest običnih ljudi o blagodatima koje proizlaze iz redovite fizičke aktivnosti u kombinaciji sa zdravim prehrambenim navikama.

Upoznajte polaznike Ledo Fitness izazova (1/2)

Upoznajte polaznike Ledo Fitness izazova (1/2)

Doznajete tko su polaznici Ledo fitness izazova, neka vas njihove priče inspiriraju i potaknu na vlastitu preobrazbu!

Ledo odabire 10 polaznika Ledo fitness izazova

Ledo odabire 10 polaznika Ledo fitness izazova

Renta Sopek pridružila se Ledo fitness izazovu kao ambasadorica projekta u kojem sudjeluju i stručnjaci iz poliklinike AVIVA

Probajte malo drugačiju Uskrsnu trpezu

Probajte malo drugačiju Uskrsnu trpezu

Uskrsna trpeza je tradicionalno u cijelom kršćanskom svijetu izrazito važna i nerijetko obitelji ulažu velike pripreme i trud kako bi blagdanski stol bio što ljepši.

Nakon Uskrsa - povratak na mediteransku prehranu

Nakon Uskrsa - povratak na mediteransku prehranu

Svi su blagdani, pa tako i oni uskršnji, tradicionalno povezani s obilnim uživanjem u velikim količinama visokokaloričnih jela i napitaka. Umjerenost i zdrav razum nakratko zamjenjuje pretjerano blagovanje pa se posljedice nemilosrdno očituju kako na jezičcu vage, tako i brojnim probavnim tegobama.

Pridružite se Ledo fitness izazovu i dočekajte ljeto u vrhunskoj formi

Pridružite se Ledo fitness izazovu i dočekajte ljeto u vrhunskoj formi

Želite se hraniti zdravije, vježbati više, živjeti i osjećati se bolje? Odazovite se Ledo fitness izazovu i spremni dočekajte ljeto!

Preuzmi Ledo školski raspored sati!

Preuzmi Ledo školski raspored sati!

Ledo ti želi sretan i hrabar početak nove školske godine

Praktičan kalendar za dohranu dojenčadi

Praktičan kalendar za dohranu dojenčadi

Pronađite korisne savjete za pravilnu dohranu svog djeteta u njegovoj najranijoj dobi.

Blagdanska kuharica donosi bakalar kakav dosad niste poznavali

Blagdanska kuharica donosi bakalar kakav dosad niste poznavali

Jedna od omiljenih blagdanskih namirnica svakako je bakalar, koji je poznat kao zdrava i ukusna namirnica, dostupna cijele godine. Ledova blagdanska kuharica pokazat će vam kako pripremu bakalara učiniti i vrlo maštovitom.

Blog tagovi

Ledo.hr