Fileti oslića s rižotom od kurkume

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 3
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. U maloj tavi rastopite maslac za umak. Promiješajte nekoliko puta i pustite da maslac uhvati zlatno smeđu boju, oko 3 minute, pazite da ne zagori. Skinite s vatre i prelijte u zdjelicu.
    2. Potom u maslac dodajte svježi sok limuna te malo soli papra, promiješajte i odložite dok pripremate ostale namirnice.
    3. Krenite s pripremom rižota. U loncu zagrijte malo maslinova ulja pa dodajte rižu. Tostirajte je i miješajte nekoliko minuta tako da postane staklasta. Ulijte vino, a nakon što ishlapi počnite dodavati temeljac. Prvo dodajte toliko da prekrije rižu. Na laganoj vatri nastavite kuhati i miješati, pomalo dolijevajući temeljac.
    4. Kad je riža kuhana, dodajte kurkumu i promiješajte. Skinite s vatre pa dodajte hladni maslac narezan na kockice, parmezan i koricu limuna te snažno promiješajte.
    5. Dok kuhate rižoto, pripremite ribu. Odmrznute filete oslića posušite papirnatim ručnicima. Posolite ih i popaprite te lagano pobrašnite s obje strane. U tavi zagrijte maslinovo ulje te pecite filete oko 2 minute sa svake strane (ovisno o njihovoj debljini).
    6. Na tanjure posložite rižotu pa dodajte ribu i prelijte je umakom od maslaca i limuna. Sve pospite nasjeckanim svježim peršinom.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!