Gregada od oslića i krumpira

  • 60min
  • Jednostavno
  • 4
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Ledo oslić odmrznite pa isperite te očistite od ostataka utrobe i ljuske. Posušite papirnatim ručnicima. Veće komade oslića možete narezati na nekoliko manjih komada.
    2. Krumpir operite i ogulite pa narežite na ploške. Češnjak sitno nasjeckajte, kao i listiće svježeg peršina. Luk tanko narežite na polumjesece.
    3. Odaberite širi lonac. Na dno ulijte pola količine maslinova ulja pa kratko pirjajte luk. Kad luk omekša i postane staklast, skinite lonac s vatre.
    4. Zatim posložite krumpir tako da prekrije dno. Pospite ga češnjakom i peršinom, posolite i popaprite. Na krumpir stavite komade ribe i posolite ih.
    5. Preko ribe ulijte ostatak maslinova ulja i bijelo vino. Ulijte potom i vodu, otprilike do 2/3 visine sastojaka. Vratite lonac na vatru, kada prokuha poklopite i kuhajte 20-ak minuta. Lonac povremeno protresite, ali nemojte miješati. Probajte zatim je li krumpir kuhan, ako nije, produžite još malo vrijeme kuhanja.
    6.  Kada je gotova, gregadu pustite da odstoji 10-ak minuta, a zatim poslužite.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!