Filete lososa otopite i posušite kuhinjskim ubrusom.
Narežite mladi luk na kolutiće, đumbir naribajte, a češnjak zgnječite nožem.
U dubljoj, širokoj posudi pomiješajte 3 žlice sojinog umaka, 2 žlice mirina te pripremljeni luk, đumbir i češnjak. Sve dobro promiješajte.
Stavite losos u marinadu tako da strana bez kože bude uronjena u tekućinu. Marinirajte u hladnjaku 2 – 3 sata.
Dobro zagrijte grill tavu pa je premažite s malo maslinovog ulja.
Izvadite ribu iz marinade i pecite je na grilu, prvo na strani s kožom. Nakon 3 – 4 minute je pažljivo preokrenite na drugu stranu i pecite je još nekoliko minuta.
Kus-kus stavite u dublju zdjelicu pa ga prelijte kipućom vodom, dodajte dobar prstohvat soli i žličicu maslinovog ulja. Dobro promiješajte pa poklopite i pustite desetak minuta da popije tekućinu i nabubri.
Dobro ga promiješajte vilicom i razdvojite zrnca.
Dodajte mu nasjeckani peršin, očišćena zrna nara, limunov sok te doradite okus solju i paprom prema ukusu.
Poslužite losos uz kus-kus s narom i peršinom.
Fileti i odresci
Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: