Posna francuska salata

  • 20min
  • Jednostavno
  • 4
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. U loncu zagrijte vodu, kada proključa, dodajte miješano povrće za francusku salatu. Kuhajte 8 do 10 minuta, a kad je gotovo, ocijedite i pustite da se ohladi. Pospite s malo soli i papra te promiješajte.
    2. U jači blender ili sjeckalicu ubacite bademe i sameljite ih. Zatim ulijte maslinovo ulje, sok limuna, vodu, senf, sol i papar. Izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
    3. Majonezu od badema dodajte u povrće i promiješajte tako da se svi sastojci ravnomjerno rasporede.
    4. Probajte pa dodajte još soli, papra ili maslinova ulja, ako je potrebno, te opet promiješajte. Ohladite u hladnjaku i poslužite. Ovakva francuska salata ujedno je i vegansko jelo.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!