Ratatouille

  • 35 min
  • Jednostavno
  • za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Na 2 žlice ulja na laganoj vatri lagano popeći očišćene cijele režnjeve češnjaka oko 10 minuta. Kada češnjak poprimi zlaćanu boju dodatie peršin i mješavinu povrća za sataraš te na umjerenoj vatri pirjati dok povrće ne omekša. Začiniti soli i paprom prema ukusu.
    2. Dok se mješavina za sataraš kuha, u zasebnoj tavi na 1 žlici maslinovog ulja pirjati mediteransku mješavinu u koju je dodan i na kockice narezani patlidžan. Ovu mješavinu povrća termički obraditi na malo jačoj vatri uz često miješanje oko 10 minuta. Začiniti sa soli.
    3. Kada je povrće za sataraš dovoljno omekšalo propasirati ga štapnim mikserom te u dobiveni umak lagano umiješati mediteransku mješavinu.
    4. Ratatouille na kraju posipati bosiljkom.

Nezačinjene mješavine povrća

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!