SANDRA RONČEVIĆ: Složenac od oslića, pire krumpira i blitve

Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Oguljeni, oprani krumpir narežite na veće komade. Poriluk operite i narežite na tanje ploške. Odleđene filete oslića narežite na komade veličine zalogaja. Blitvu operite i narežite na šire trake. U slanoj vodi 20 min kuhajte krumpir, dodajte blitvu i kuhajte još 10 min. Ocijedite.
    2. U tavi otopite maslac, dodajte poriluk i sotirajte 4-5 min, potom dodajte brašno, promiješajte i dodajte mlijeko i slatko vrhnje, promiješajte pa dodajte papar, muškatni oraščić i sol i nastavite kuhati 3-4 min, dok se sadržaj u tavi ne ugusti. Dodajte narezane filete oslića, a potom i timijan i ribanu koricu limuna, sve dobro izmiješajte i pustite kuhati još par minuta.
    3. Posudu za pečenje premažite maslacem pa u nju prebacite pripremljenu riblju smjesu. Napravite pire: gnječilicom za krumpir kratko izgnječite krumpir i blitvu, dodajte maslac i vruće mlijeko pa napravite pire i premažite ga preko pripremljene ribe.
    4. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C (tradicionalno pečenje) i pecite 30 min, potom okrenite grijač na grill i dodatno 10 min zapecite odozgo. Izvadite iz pećnice, pustite da se ohladi jedno 10 min pa poslužite.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!