Odmrznite filete lososa i posušite ih papirnatim ručnikom. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
Operite i ogulite ciklu pa je narežite na četvrtine (ako imate krupniju ciklu, onda režite na manje komade). Pokapajte je maslinovim uljem, blago posolite, pospite majčinom dušicom, sve promiješajte i stavite u pećnicu na 20 minuta.
Očistite i ogulite mrkvu, narežite na komade dužine 2-3 centimetra. Dodajte je cikli u pećnici, još malo pokapajte uljem i nastavite peći oko 10 minuta.
Operite i očetkajte mlade krumpire i narežite ih na četvrtine. Svi komadi povrća vam trebaju biti podjednake veličine. Posolite i nauljite krumpir, pospite ga majčinom dušicom pa dodajte povrću u pećnici i nastavite peći, oko pola sata.
Cvjetove brokule prokuhajte u posoljenoj vodi 10-ak minuta. Zatim ih dodajte povrću koje je već u pećnici, još jednom sve pokapajte maslinovim uljem, promiješajte i posolite.
Pred kraj pečenja povrća, zagrijte malo ulja u grill tavi. Na vruće ulje stavite peći filete, prvo sa strane kože, oko osam minuta. Zatim preokrenite na drugu stranu i pecite još oko pet minuta.
Skinite kožu s fileta i natrgajte ribu na komade veličine zalogaja ili manje. Pečeno povrće začinite s još malo ulja i octa, popaprite, dodajte ribu i poslužite kao toplu salatu.
Fileti i odresci
Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: