Retro recept: Valjušci na mađarski

  • 35 min
  • Srednje
  • Za 2 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Za ljubitelje pikantnih jela možete upotrijebiti ljutu crvenu papriku.

Priprema:
    1. Valjuške kuhajte u vreloj slanoj vodi.
    2. Kuhane ocijedite i stavite u namašćenu vatrostalnu posudu.
    3. Na ulju propržite na kockice izrezanu slaninu, umiješajte crvenu papriku i pospite po valjušcima.
    4. Svježi sir propasirajte, zatim isto pospite po valjušcima i prelijte kiselim vrhnjem koje ste malo posolili.
    5. Zapecite na 200°C oko 15 minuta.
    6. Poslužite toplo uz zelenu salatu.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!