toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Cheesecake kocke s borovnicama

Priprema:

  1. Kekse sameljite u mlincu za orahe pa im dobro umiješajte cimet i rastopljeni maslac. Ovu smjesu zatim utisnite na dno pravokutne posude za pečenje dimenzija otprilike 18×28 cm. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C 10-15 minuta, dok ne poprimi malo tamniju boju na površini.
  2. Ručnim mikserom dobro izmiješajte svježi krem sir, šećer te sok i naribanu koricu jednog limuna. Zatim umiješajte jaja, ali pazite da ih ne miksate dugo, potrebno ih je samo lagano povezati s ostalim sastojcima.
  3. Smjesu s krem sirom prelijte preko ohlađene podloge s keksima pa na vrh posipajte smrznute borovnice. Pecite na 170°C oko 35 minuta. Kada smjesa s krem sirom počne lagano kipjeti u sredini kolača, cheesecake izvadite iz pećnice.
  4. Nakon što se ohladi na sobnu temperaturu, cheesecake držite barem još 4 sata u hladnjaku. Režite ga na četvrtaste oblike.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

60 min + hlađenje

Sastojci recepta

6 osoba
150 g Ledo Borovnice
150 g integralnih keksa
100 g maslaca, rastopljenog
1/4 žličice cimeta
500 g svježeg krem sira
2 jaja
1 veliki limun
100 g šećera
Ledo.hr