toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Čips od badema

Priprema:

  1. Rastopite maslac na pari
  2. U zdjelu stavite brašno od badema i dodajte rastopljeni maslac te miješajte sve dok ga  brašno ne upije 
  3. Štapić od vanilije razrežite i sjemenke ostružite u smjesu badema i maslaca, te dodajte prosijano brašno
  4. U drugoj zdjeli istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka u koji ste postepeno dodali šećer
  5. Snijeg povežite sa smjesom od brašna, maslaca i badema lagano miješajići špatulom
  6. Polako miješajte da ne izađe zrak
  7. Pećnicu zagrijte na 170 C. 
  8. Smjesu stražnjom stranom čajne žlice nanesite u  tankom sloju u krug promjera 3 -4 cm međusobno razmaknute na papir za pečenje
  9. Pecite (sušite) 8 min. Vrijeme sušenja različito je za različite pećnice, pa prvu količinu pozorno pratite :)
  10. Kad su u pećnici lagano po rubu dobili svjetložućkastu boju izvadite ih van iz pećnice i pažljivo skinite sa papira. Možete ih presaviti preko valjka za tijesto ili sl. pa će biti savijeni.
  11. Pustite čips od badema  da se ohladi i servirajte ih uz sladoled i pržene drobljene bademe

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

6 osoba
30 g maslaca
2 bjelanca
30 g brašno glatko
1 kom vanilija štapić
80 g badem brašno
100 g šećera u prahu
1 Ledo Quattro chocomania
Ledo.hr