toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Karamel sladoledni profiteroli

Priprema:

  1. Maslac, sol i vodu stavite na laganu temperaturu dok se ne rastopi.
  2. Dodajte brašno i lagano kuhajte dok se ne poveže u smjesu.
  3. Maknite da se malo rashladi, pa dodajte jedno po jedno jaje i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  4. Kuhanu smjesu stavite u slastičarsku vrećicu i istisnite na papir za pečenje loptice veličine oraha.
  5. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 190 °C 20 mn.
  6. Dok se profiteroli hlade, pripremite karamel umak.
  7. Šećer u prahu otopite do zlatno žute boje pa lagano dodajte slatko vrhnje, dok ne dobijete umak željene gustoće.
  8. U ohlađene i razrezane profiterole stavite sladoled od vanilije i prelijte karamel umakom.

Pogledajte sve sladoledne recepte!

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

90 min

Sastojci recepta

6 osoba
1 Grandissimo vanilija

Za tijesto

250 ml vode
125 g maslaca (sitne kockice)
150 g brašna
prstohvat soli
4 jaja

Karamel umak

100 g šećera u prahu
100 ml slatkog vrhnja
Ledo.hr