toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Kruh od sladoleda

Priprema:

  1. Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Kalup za kruh namažite masnoćom i pospite brašnom (možete ga peći i bez kalupa no tada dodajte brašna po potrebi da možete formirati kruščić).
  3. Pomiješajte namjensko brašno za dizana tijesta sa kvascem i prstohvatom soli.
  4. Dodajte rastopljeni sladoled. Lagano promiješajte.
  5. Smjesu izlijte u kalup i pecite 40 minuta dok kruh ne postane zlatan. Štapićem provjerite da li je pečen (štapić mora biti suh).
  6. Kruh izvadite van iz kalupa (pećnice) i pustite da se ohladi.
  7. Borovnice u zdjeli pospite šećerom, servirajte sa šnitom kruha i sladoledom od vanilije.
  8. Po želji kruh možete i tostirati.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

90 min

Sastojci recepta

Za 8 osoba:
225 g brašna za dizana tijesta
500 ml otopljenog sladoleda Grandissimo vanilija
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žličica suhog kvasca
2 žlice šećera
250 g Ledo borovnica
400 ml Grandissimo vanilija
Ledo.hr