toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Medene kokice sa kokosom

Priprema:

  1. U posudu stavite 2 žlice ulja i kukuruz, te pecite poklopljeno dok se kokice ne raspucaju.
  2. Kokice odložite u zdjelu, a na preostalo ulje dodajte med i šećer i kuhajte 3 -4 min dok ne postane zlatne boje.
  3. U smjesu dodajte sodu bikarbonu i kokice i miješajte žustro da se kokice oblože medom.
  4. Istresite kokice na lim obložen papirom za pečenje i pustite da se ohlade.
  5. Servirajte ih sa sladoledom.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

20 min

Sastojci recepta

Za 4 do 6 osoba:
110 g kukuruza za kokice
1/2 šalice kokosovog ulja (s mirisom kokosa)
1/2 šalice meda
100 g šećera
1/4 žličice sode bikarbone
900 ml Grandissimo biskvit - čokolada/lješnjak
Ledo.hr