toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Priprema:

  1. Skuhajte jaku espresso kavu i ohladite je, te u nju dodajte liker od kave ili rum.
  2. U polovicu sladoleda od vanilije umiješajte smrvljene čokoladne kekse, a u drugu polovicu sladoleda umiješajte ¼ kave i likera. Pazite da sladoled bude blago razmekšan.
  3. Pripemite kalup 10 x 20 x 7 cm. Obložite ga papirom za pečenje po duljoj strani, ako nemate silikonski.
  4. Stavite red sladoleda s keksima, preko njega piškote potopljene u kavu. Potom stavite red sladoleda pomiješan s kavom, i tako naizmjence do vrha.
  5. Preklopite na kraju papir i stavite na zamrzavanje.
  6. Kod serviranja izvadite sladoled iz kalupa, pospite kakaom i režite na šnite.

Pogledajte sve sladoledne recepte!

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci recepta

10 osoba
250 ml espresso kave
60 ml likera od kave
4 x 30 g čokoladnih integralnih smrvljenih keksa
18 kom piškota
2 Ledo Grandissimo vanilija
Ledo.hr