toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Brokula s piletinom i sezamom

Priprema:

  1. Narezati pileća prsa na trakice ili kockice. Komadiće staviti u plastičnu vrećicu, dodati 4 žlice škrobnog brašna, sol i papar pa protresti.
  2. Češnjak sitno nasjeckati.
  3. Zajedno pomiješati pileći temeljac, med, sezamovo ulje, smeđi šećer, ocat i sojin umak te staviti sa strane.
  4. Na velikoj tavi zagrijati maslinovo ulje pa dodati piletinu. Kada piletina poprimi zlatnu boju, dodati češnjak te sve skupa još malo propirjati.
  5. Dodati brokulu te sve skupa preliti umakom i kuhati 5 minuta.
  6. Posebno pomiješati hladnu vodu i žlicu škrobnog brašna. Dodati u tavu i miješati dok se umak ne zgusne.
  7. Posipati sezamovim sjemenkama i poslužiti.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

35 minuta

Sastojci recepta

Za 4 osobe
450 g Ledo brokule
500 g pilećih prsa
1/2 žličice soli
1/4 žličice papra
5 žlica škrobnog brašna
1 žlica sezamovog ulja
1 žlica maslinovog ulja
2 režnja češnjaka
3 žlice sojinog umaka
1 1/5 žlica smeđeg šećera
1 1/5 žlica octa
1/2 šalice pilećeg temeljca
3 žlice meda
2 žlice sezamovih sjemenki
4 žlice hladne vode
Ledo.hr