toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Burrito

Priprema:

  1. Pileći file narežite na kockice veličine jednog centimetra.
  2. U tavi ugrijte tri žlice ulja, dodajte narezano meso, pržite ga okrećući tri-četiri minute te izvadite na stranu.
  3. U istu tavu, na masnoću od prženja, dodajte meksičku mješavinu povrća, ulijte jednu-dvije žlice vode, žličicu soka od limete i pričekate da se povrće dobro ugrije.
  4. Potom dodajte kockice piletine, začinite solju i bijelim paprom, lagano promiješate sastojke i maknete s vatre.
  5. Tortilje ugrijte prema uputama na pakiranju. Svaku tortilju namažite s malo kiselog vrhnja i umaka guacamole, nadjenite pripremljenom mješavinom povrća i mesa, savijete u svitak (poput palačinke), te poslužite.

Sastojke također možete začiniti i usitnjenim origanom, cimetom u prahu, šećerom, mljevenom ljutom čili papričicom i sl. Možete umiješati i crveni grah iz konzerve i sve zajedno posuti naribanim punomasnim sirom

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

4 osobe
500 g Ledo pilećeg filea
450 g Ledo meksičke mješavine
1/2 limete
300 ml kiselog vrhnja
200 ml umaka guacamole
1 paket tortilja
malo ulja, soli i bijelog papra
Ledo.hr