toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Janjeći kotleti na povrću

Priprema:

  1. Kotlete marinirajte u marinadi pripremljenoj od limuna, maslinovog ulja, kumina i papra.
  2. U čvrsti snijeg od bjelanjaka lagano dodajte parmezan i sitno sjeckani bosiljak i kumin.
  3. Marinirano meso ocijedite te ga uvaljajte u smjesu parmezana, bosiljka,soli I papra.
  4. Kotlete lagano pecite u pećnici (170°C) oko 30 minuta.
  5. Dio očišćenih krumpira i mrkve narežite na krupnije kockice i kolutove, pa ih prvo skuhajte, a onda lagano prepržite na maslacu. Preostali krumpir i mrkvu skuhajte, posolite, popaprite, dodajte maslac, propasirajte i poslužiti uz meso.
  6. Umak za meso pripremite u posudi u kojoj se peklo meso tako da malo marinade prokuhate i začinite.

Težina pripreme:

Srednja

Sastojci recepta

4-6 osoba
1 kg Ledo janjećih kotleta (UG pakiranje)
20 dag mrkve
20 dag krumpira
15 dag parmezana
2 bjelanca
malo svježeg bosiljka
malo soli i papra

Umak i marinada

1 kumin cijeli
2 limuna ocijediti
10 dag maslaca
1dl maslinova ulja
Ledo.hr