Priprema:
- Krumpire operite i stavite u lonac s hladnom vodom. Posolite vodu, a kada zakuha, kuhajte krumpire oko 20 minuta, odnosno dok ne omekšaju.
- Dok se krumpiri kuhaju, odmrznute filete skuše posolite i popaprite pa pecite na tavi na 2 žlice maslinovog ulja. Prvo popecite stranu s kožom, a kada se ona zapeče, ribu termički obrađujte još 2-3 minute s druge strane.
- Luk narežite na tanke kolutiće, a stabljike celera grubo nasjeckajte. Od limunovog soka, 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, vrhnja i senfa pripremite preljev za salatu.
- Kuhane krumpire procijedite, a nakon što se malo ohlade, ogulite ih i narežite na komade veličine zalogaja. Pečenu ribu također narežite, pa je pomiješajte s krumpirom, lukom i celerom.
- Dok je još malo topla, salatu prelijte s preljevom i po potrebi joj dodajte soli i papra.
Težina pripreme:
Jednostavna
Vrijeme pripreme:
30 min
Sastojci recepta
Za 4 osobe
400 g | Ledo Skuša fileta, odmrznutih |
2 žlice | maslinovog ulja |
600 g | krumpira |
1 mala glavica | luka |
2 deblje stabljike | celera |
2 žlice | soka limuna |
2 žlice | ekstra djevičanskog maslinovog ulja |
150 g | vrhnja s 10% m.m. |
1 žličica | senfa |
sol i papar |