toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Krumpir salata sa skušom

Priprema:

  1. Krumpire operite i stavite u lonac s hladnom vodom. Posolite vodu, a kada zakuha, kuhajte krumpire oko 20 minuta, odnosno dok ne omekšaju.
  2. Dok se krumpiri kuhaju, odmrznute filete skuše posolite i popaprite pa pecite na tavi na 2 žlice maslinovog ulja. Prvo popecite stranu s kožom, a kada se ona zapeče, ribu termički obrađujte još 2-3 minute s druge strane.
  3. Luk narežite na tanke kolutiće, a stabljike celera grubo nasjeckajte. Od limunovog soka, 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, vrhnja i senfa pripremite preljev za salatu.
  4. Kuhane krumpire procijedite, a nakon što se malo ohlade, ogulite ih i narežite na komade veličine zalogaja. Pečenu ribu također narežite, pa je pomiješajte s krumpirom, lukom i celerom.
  5. Dok je još malo topla, salatu prelijte s preljevom i po potrebi joj dodajte soli i papra.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

Za 4 osobe
400 g Ledo Skuša fileta, odmrznutih
2 žlice maslinovog ulja
600 g krumpira
1 mala glavica luka
2 deblje stabljike celera
2 žlice soka limuna
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
150 g vrhnja s 10% m.m.
1 žličica senfa
sol i papar
Ledo.hr