toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Lignje iz pećnice s povrćem

Priprema:

  1. Lignje očistite i narežite na deblje kolutiće.
  2. Tikvicu i papriku narežite na kockice, a luk na tanke prutiće. 
  3. Nauljite vatrostalnu posudu pa u nju posložite tikvice, slanutak, papriku i luk. Sve posolite, posipajte dimljenom paprikom te dobro promiješajte.
  4. Na začinjeno povrće posložite pripremljene lignje. Na kraju dodajte cherry rajčice i masline. Sve još malo posolite, popaprite te poškropite s maslinovim uljem. 
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, 20 minuta. 
  6. Dok se lignje peku sitno nasjeckajte češnjak i peršin te ih izmiješajte s maslinovim uljem. 
  7. Pečene lignje posipajte s mješavinom češnjaka i peršina. 

Prijedlog za serviranje:

Poslužite uz zelenu salatu.

Težina pripreme:

Jednostavna

Sastojci recepta

4 osobe
500 g Lignja patagonica očišćena
1 tikvica
140 g kuhanog, ocijeđenog slanutka
1 paprika babura
5 cherry rajčica
4 zelenih otkoštenih maslina
4 crnih otkoštenih maslina
3 žličice maslinovog ulja
malo krupne morske soli
malo svježe mljevenog papra
1 žličica dimljene ljute paprike
1 vezica peršina
3 režnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
Ledo.hr