toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Lignje punjene mozzarellom

Priprema:

  1. Očišćene lignje ostavite da se suše.
  2. Nadjev za lignje pripremite tako da sitno narezane krakove pomiješajte s krušnim mrvicama, maslinovim uljem i vinom, peršinom i parmezanom, kockicama mozzarelle i usitnjenim češnjakom. Kada je sve dobro izmješano dodajte još sol i papar.
  3. Dobivenom smjeson punite lignje, a otvor zatim zatvorite čačkalicom kako nadjev ne bi iscurio.
  4. Lignje pecite na tavici, te ih posložite u vatrostalnu zdjelu.
  5. Sitno nasjeckajte luk te ga popirjajte u tavi. Zatim dodajte nasjeckane pelate i bosiljak, posolite i dodajte žličicu šećera i prošek. Sve zajedno prokuhajte par minuta.
  6. Umak preliljte preko lignji i sve zapecite 15-ak minuta u pećnici.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

50 min

Sastojci recepta

2-4 osobe
1 kg Ledo lignji

Nadjev

3 žlice naribanog parmezana
100 g mozzarelle
1 limenka pelata
2 češnja češnjaka
3 žlice krušnih mrvica
1 dl maslinova ulja
1 dl bijelog vina

Umak

1 glavica luka
1 dl prošeka
1 žlilca nasjeckanog peršina
po potrebi sol, papar
malo bosiljka
1 žličica šećera
malo ulja za prženje
Ledo.hr