toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Meksički taco s piletinom

Tacos de Pollo a la Mexicana

Priprema:

  1. Pileća prsa skuhajte u vodi s pola glavice luka, češnjom češnjaka i malo korijandera. Pileća prsa zatim nasjeckajte na trakice, a vodu u kojoj su se kuhala sačuvajte. 
  2. U tavici na ulju pirjati nasjeckani luk dok ne omekša pa dodajte Ledo meksičku mješavinu i Ledo rajčice.
  3. Uz neprestano miješanje pirjajte 5-7 minuta pa dodajte piletinu, 1 šalicu vode u kojoj se piletina kuhala, kumin i ljute papričice.
  4. Dobro promiješajte, posolite po želji, smanjite vatru i nastavite pirjati uz miješanje 10 minuta. 
  5. Servirajte na način da na toplu tortilju stavite nekoliko žlica mješavine piletine i povrća te na vrh iscijedite par kapi soka limete i stavite nekoliko kockica nasjeckanog avokada.

Težina pripreme:

Srednja

Vrijeme pripreme:

1 sat

Sastojci recepta

Za 4 osobe:
1 kg Ledo pilećih prsa
1 glavica luka
1 češanj češnjaka
450 g Ledo meksičke mješavine
200 g Ledo rajčice
2 ljute papričice (nasjeckane)
malo soka limete
2 avokada (očišćena i nasjeckana na kockice)
nekoliko kukuruznih tortilja
malo korijandera
malo soli
malo kima
Ledo.hr