toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Nicoise salata s tunom

Priprema:

  1. Odmrznute odreske tune začiniti sa soli, paprom i ružmarinom pa ih preliti s 4 žlice maslinovog ulja. Peći u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
  2. Krumpire očistiti i narezati na  komade veličine zalogaja te ih kuhati  u posoljenoj kipućoj vodi 15-20 minuta – dok ne omekšaju.
  3. Jaja staviti u manji lonac, potopite ih hladnom vodom te staviti kuhati na jaku vatru. Kada voda zakipi, lonac skloniti s izvora topline, poklopiti te ostaviti jaja da stoje u vrućoj vodi 15 minuta. Nakon toga ih ohladiti pod mlazom hladne vode i oguliti.
  4. Mediteransku mješavinu povrća pirjati na 1 žlici maslinovog ulja na umjerenoj vatri oko 10 minuta. Tijekom pirjanja povrće začiniti soli i paprom. Pripremiti preljev za salatu tako da dobro se izmiješa senf, ocat, peršin i 4 žlice maslinovog ulja.
  5. Kada se pirjano povrće ohladi, pomiješati ga s krumpirima i većinom preljeva za salatu. Zatim ga prebaciti u zdjelu u kojoj je na dnu stavljena oprana rikulu, pa ovim sastojcima dodati crne masline i tvrdo kuhana jaja prerezana na četvrtine. Na vrh staviti i narezane pečene odreske tune te sve skupa preliti s ostatkom preljeva.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

50 min

Sastojci recepta

za 4 osobe
400 g Ledo Mediteranske mješavine
500 g Ledo Tuna odreska, odmrznutih
200 g krumpira
3 jaja
100 g rikule
½ šalice crnih maslina
8 žlica maslinovog ulja
3 žlice vinskog octa
2 žličice senfa
1 žlica sjeckanih listića peršina
1 žličica sušenog ružmarina
sol
papar
Ledo.hr